EBEL: a Fehérvár vendégként kezd – kedvcsináló képgaléria

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.11. 12:08
null
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS TEKINTSE MEG AZ ELŐZŐ IDÉNY LEGJOBB KÉPEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT GALÉRIÁNKAT!<br />(Fotók: NS-archív)
Pénteken este az előző EBEL-idényben elődöntős Klagenfurt vendégeként kezdi meg szereplését a 2015–2016-os idényben a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapata. Vajon a legutóbb negyeddöntős fehérváriak képesek lesznek-e átlépni a saját árnyékukon, és először bekerülni a négy közé? A keret ezúttal is jelentősen átalakult, Rob Pallin vezetőedző szerint erősebb lett.

 

JÉGKORONG EBEL
ALAPSZAKASZ, 1. FORDULÓ

Klagenfurt–Fehérvár AV 19, kezdés: 19.15 óra
Znojmo–Linz, 17
Graz–Bozen, 19.15
Salzburg–Vienna Capitals, 19.30
SZOMBATON JÁTSSZÁK
Villach–Dornbirn, 17.30
Olimpija Ljubljana–Innsbruck , 17.30
A TOVÁBBI MENETRENDET ITT TALÁLJA!

„Nem gyengült a csapatunk, a kérdés az, a többiek mennyit erősödtek – mondta optimistán a Fehérvár szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor. – Elsőre úgy tűnik, az osztrákok erősödtek, a Salzburg még jobb lehet, a dominanciája megmarad. Szeretném, ha legalább a múltkori teljesítményünket megismételnénk, plusz ne felejtsük el, lett egy Mol Liga-csapatunk is... Rengeteg fiatal és tehetséges játékosunk van, az átjárás szabad a Mol Liga- és az EBEL-keret között, ezért azt is nagyon remélem, hogy ez megfelelő motivációt jelent az ott játszóknak is.”

A szeptember 11-től január 16-ig tartó alapszakasz 44 fordulós, utána alsó- és felsőházra oszlik a társaság, és január 22-től február 23-ig játszik még egy oda-vissza kört, azaz 10 meccset a középszakaszban, amely után a felső hatoshoz csatlakozik az alsó két legjobbja, kialakítva a nyolccsapatos rájátszás mezőnyét. A február 26-án kezdődő és legkésőbb április 14-én befejeződő playoffban a negyed- és az elődöntő, valamint a finálé is az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Az EBEL is áttér a 3-2-1-0-s pontozásra, értékelve a rendes játékidős győzelmet, valamint alkalmazni kezdi az alapszakaszban az újszerű hosszabbítást, amely nem öt-, hanem hétperces, viszont a harmadik játékperc utáni első játékmegszakítástól nem négy-négy, hanem három-három mezőnyjátékos igyekszik bevinni a győztes találatot – ha nem sikerül, szétlövés következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik