Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.19 23:48 Frissítve: 2011.02.10 00:04

Jégkorong: a Millenárisra tervezett jégpályáról hétfőn döntenek

Csütörtökön születhet döntés, ki építse meg a Millenárison az új, sátortetős jégpályát, ugyanakkor Újpesten továbbra is rendezetlen a létesítmény sorsa. Így eléggé bizonytalan az idén a világ legjobbjai között szerepelt jégkorongozók hátországa.

A Puskás Ferenc Stadion tőszomszédságában lévő Gyakorló Jégcsarnokot a rövidpályás gyorskorcsolyázók és a műkorcsolyázók számára építik át, így onnan kiszorul a jégkorong, amely a tervek szerint a 100 méterre lévő Millenárison sátortetős pályát kap.
A beruházásra pályázatot írtak ki, amelynek első köre érvénytelen volt. A másodikra ketten adtak be pályamunkát, és amint Egri István, a közbeszerzési bizottságnak a Magyar Jégkorongszövetség (MJSZ) által delegált tagja az MTI-nek elmondta: csütörtökön születik döntés. Ha ismét érvénytelen a pályázat, megint ki kell írni a tendert.

"Szeretnénk, ha már szeptemberre lenne jég. Sok gyerek játéka függ ettől. A pálya az idényben hat hónapot működhet, ez is jobb, mint a semmi" – mondta Egri. A gyakorlópályát több utánpótláscsapat használta, és körülbelül 500 gyerek tudott rajta rendszeresen jégkorongozni.

A másik bázison, Újpesten nagyjából 300 gyerek sorsa kérdéses. A pálya kezelője, a felszámolás alatt lévő Sportfolió Kht. bezáratta a létesítményt, amíg – a tervek szerint – a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézethez (NUSI) át nem kerülnek a jogok.

Az Újpest birtokvédelmi eljárást kért, és ezt megnyerte, azonban a pályát víz- és gázhasználat nélkül kapta volna vissza. Ehhez a klub vezetői nem járultak hozzá, így most minden változatlan.

Joós Zoltán szakosztályelnök áprilisban az mondta az MTI-nek, hogy átvennék a létesítményt, de mivel Magyarországon lehetetlen állami támogatás nélkül jégcsarnokot üzemeltetni, ehhez valamiféle forrásra lenne szükségük.
2019.07.19 18:19:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Kangyal Balázs végigélte a sportág hazai felemelkedését, 50. születésnapján vissza is, előre is tekint.

2019.06.17 21:30:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A 34 éves kanadai center pályafutása első bajnoki címe után akasztja szögre a korcsolyát.

2019.05.30 23:54:03

Jégkorong CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A voluntarizmusnak is vannak határai, bizonyára az IIHF köreiben is dívik az elv, mely szerint bizonyos szint fölött nem megyünk bizonyos szint alá, így került végül a jövő évi divízió 1/A-világbajnokság Ljubljanába.

2019.05.26 19:41:35

Jégkorong HARMATH ÁKOS (közvetítés), SZŰCS ANDRÁS (tudósítás)

Kanada 50. világbajnoki érmét szerezte meg Pozsonyban, de az ezüstnek vélhetően nem örül.

2019.05.25 15:03:16

Jégkorong nemzetisport.hu

A hoki-vb döntőjében az oroszokat búcsúztató finnek Kanadával csaphatnak össze.