HIRDETÉS
K.E.nyomtatott 2007.02.22 21:07 Frissítve: 2012.02.17 02:41

Jozef Voskar duplázott, a lilák életben maradtak a döntőben

Az élvonalbeli jégkorong-bajnokság, a Borsodi Liga elődöntőjének harmadik összecsapásán kifejezetten jó iramú, gólokban és kiállításokban gazdag mérkőzésen az Újpest a hosszabbításban verte a házigazda dunaújvárosi csapatot. A lilák így a két váratlan, hazai vereségüket követően életben tartották döntőbejutási reményeiket.

Küzdelmes mérkőzésen nyert az Újpest Dunaújvárosban
Küzdelmes mérkőzésen nyert az Újpest Dunaújvárosban

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az elődöntő harmadik mérkőzésén az Újpestnek csak a győzelem adhatott reményt az elődöntőbeli, egyben a bajnokságbeli folytatásra.

Ennek megfelelően indult a találkozó, amelyen a lila-fehérek a sérülésből felépült és bevetett szlovák légiós, Voskar góljával nem sokkal a kezdés és némi mezőnyfölény után már a vezetést is megszerezték.

A rendkívül feszült hangulatú, hazai oldalon hat, az újpestin viszont 14(!) percnyi büntetést, így kevés folyamatos, de igen sok helyzetet hozó harmad végül 1-1-gyel zárult. A hazai oldalon Kiss Ákos a 17. percben egy ziccert értékesített biztosan.

A második felvonás 4-4 ellen, valamint Szajbert klasszikus védőgóljával indult, majd két perccel később Gergely növelte a vendégek előnyét, immár kettőre.

A hazaiak kettős emberelőnyüket 37 másodperc alatt váltották gólra - Kiss passzát Erdélyi lőtte a kapuba közelről -, de Voskar szépen állt bele egy lövésbe és az emberhátrányban lassan rendeződő újvárosi védők között a hálóba bombázott.

Elúszni látszott a mérkőzés, de innen is felállt a hazai csapat. Azari emberhátrányba lopott korongot saját harmadában, majd biztosan értékesítette a ziccert. Erdősi érdeme az egyenlítő találat: három késlekedő, blokkolni képtelen újpesti védő közül játszott kapu elé, ahol Berta érkezett időben.

Horváth András: nem!

A múlt heti Horváth kontra Voskar-ügy másik érintettje, a válogatott védő az első harmad szünetében egy tévényilatkozatában megerősítette, hogy csapattársai - a szlovák légiósok is, köztük az edzésen általa leütött Voskar - a létfontosságú dunaújvárosi összecsapás előtt küldöttséget menesztettek reaktiválása érdekében a klubvezetőséghez, ám nem tekintettek el a büntetéstől.
A hajrában a rutinos Szilassy végleges kiállítása érdemelt említést: akadályozni akart, de bottal Jurasko ujját törte el.

Újpesti kapuscserével, valamint a változatosság kedvéért 4-4 ellen kezdődött a befejező rész.

A feltűnően ideges Ladányit már harmadszor állították ki, a dunaújvárosi nevelésű, ezúttal viszont újpesti csapatkapitányként a jégen korcsolyázó honi klasszis láthatóan nehezen birkózott meg a Horváth Andrástól kapott örökséggel.

A két lendületes harmad után valamelyest csendesebb volt a befejező, gól és döntés nem született. Miként a hosszabbításban sem, így jöhettek a büntetők.

Az öt hazai lövő közül csak Kiss Ákos talált be Gonda kapujába, az újpestieknél viszont Dubek és Ladányi sem hibázott, így következhet a negyedik mérkőzés.

BORSODI LIGA, RÁJÁTSZÁS

ELŐDÖNTŐ, HARMADIK MÉRKŐZÉS:
Dunaújváros – Újpest 4-5 – büntetőkkel (1-1, 3-3,0-0, 0-0)
G.: Kiss Á., Erdélyi, Azari, Berta, ill. Voskar 2, Szajbert, Gergely
Az állás: 2-1 a Dunaújváros javára
2019.01.08 22:24:31

Jégkorong nemzetisport.hu

2019.01.09 18:23:33

Jégkorong nemzetisport.hu

2018.09.28 19:14:15

Jégkorong nemzetisport.hu

Csoda, hogy a bejegyzés alatt szaporodnak a kedvelések és a megosztások?!

2018.09.23 00:04:16

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. A Miskolcon balhézó véglényeket saját honfitársaik szégyellik a legjobban.

2018.09.07 19:15:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is északi szomszédunk élvonalában szerepel.