AMLER ZOLTÁNonline 2005.07.28 00:03 Frissítve: 2012.01.14 02:47

Ladányi Balázs: DAC-ból Újpestre

Hamarosan újpesti mezben láthatjuk
Hamarosan újpesti mezben láthatjuk
- Mi ez a csúcsforgalom? Mi lesz itt?
- Valami nagy bejelentésről sugdolóztak.
Megyeri út, újpesti portafülke. A bent ülő hölgy és férfi között lezajlott beszélgetésnek a kiírt sajtótájékoztató előtt fél órával voltunk fültanúi, s miután a titok reggel már nem volt titok (a DAC honlapja is tényként kezelte), az újságíró révén harmadik személyt kapott a diskurzus.

- Többek között Ladányi Balázs szerződtetését jelentik be!
- Tényleg? - kapta fel a fejét a természetesen lila-fehér színű ruhában csücsülő, minden bizonynyal Ancsin János és társai játékán felnőtt úr. Látva a fejbólintást, kis híján ő bólintott - hirtelen felállva majdnem beütötte a fejét a szekrény sarkába. Olyan eufória lett úrrá rajta, hogy mindez elkerülte a figyelmét, nem győzte hajtogatni: - Újra bajnokok leszünk!
Hogy tizenhét esztendő után újra hazánk legjobb csapatát ünnepelhetik-e fővárosunk IV. kerületében, egyelőre a jövő zenéje, mindazonáltal tény: a szerdai számunkban is jelzett, hivatalosan aznap bejelentett igazolósdi nem kevés optimizmussal vértezi fel az újpesti híveket.

"Az első és legfontosabb: sikerült együtt tartni ezt a sokra hivatott társaságot - kezdett bele mondókájába az edző, Ancsin János. - Azt, hogy milyen viszonyok uralkodnak Újpesten, jól jelzi szlovák játékosaink maradása. Mindannyian határozottan kijelentették, a továbbiakban is nálunk akarnak játszani. Nálunk, mert azt a pénzt, amit ígérünk, mindig megkapják, nálunk, mert van jövője a szakosztálynak."

Horváth András, Borbás Gergely és a hazai piac egyik legértékesebb menője, Ladányi Balázs. Ezzel a három hokissal erősített a csapat, amely bátran kijelenthető, jó eséllyel igyekszik megtörni az utóbbi évek hagyományát, hogy Fejér megyében maguk között döntsék el az aranyérem sorsát. Ahogy Ancsin fogalmazott: "Posztokra igazoltunk, viszont óriási szerencsénk is volt. Egy olyan kaliberű hokist, mint Ladányi Balázs, nem egyszerű megszerezni, annak ellenére, hogy mindenki tudja, nagyon jóban vagyunk, kis túlzással a fiamnak tekintem. Ha Dunaújvárosban nincs probléma, nem hiszem, hogy kimozdul onnan."

Eduard Giblak, az Interligában is induló Újpest szlovák vezetőedzője hangsúlyozta: az előrelépéshez igazolni kellett, az erősítésnek pedig akkor van értelme, ha az érkezők csúcsjátékosok. "Ha Dunaújvárosban bajnokságot nyerünk, lehet másként alakul minden. Ezen azonban kár rágódni. Én már csak az Újpesttel foglalkozom!" - jelentette ki a 124-szeres válogatott védő, Horváth András. Újdonsült csapattársa, a Volánból igazolt, amúgy újpesti nevelésű Borbás Gergely ekképpen nyilatkozott: "A sérülésem után úgy érzem, itt jóval több játéklehetőséget kaphatok, ráadásul nagyon szerettem volna már hazatérni."

Hogy jó helyre került, jelzi az is, hogy a jövőre is gondolnak Újpesten: az utánpótláscsapatok élére is szlovák szakembert, Juraj Pazickyt nyerték meg.
2020.07.29 22:09:38

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A jobbtól nem szégyen tanulni elv a magyar hokiban valós.

2020.07.24 22:06:55

Jégkorong KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Történelmi fordulópont, amikor az utolsó kétkedő hangok is végérvényesen elhallgatnak.

2020.07.16 20:28:16

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A reményeink szerint elődöntőt is érhetnek a hazai klasszisok.

2020.05.26 20:04:33

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

ALAPVONAL. Aztán hogy Szuper Levente csak a berkekben keringtetett dolgozata vagy Such György csak a szűk rétegnek tartogatott elképzelése és kivált fellépése-e a meggyőzőbb, azt ma délután tudjuk meg.

2020.05.25 15:29:19

Jégkorong nemzetisport.hu

Balázs Attila: Magyarország egyik legmodernebb hoki utánpótlás-nevelés központját hoztuk létre Érden.