Nemzeti Sport Online - Még több sport

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Moto GP

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Csapat

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Egyéni

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - F1

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Külföldi Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzeti Sport Online - Magyar Foci

Updated every 15 minutes.

Nemzetisport.hu 2010.08.22 12:20 Frissítve: 2015.03.21 02:59

Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor is aranyérmes!

Nagyszerű magyar nap a kajak-kenu versenyeken: Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor is aranyérmet szerzett a sprintversenyek során!

 

A nők kajak egyesek kieséses rendszerű viadalán Farkasdi a negyeddöntőben Segalt győzte le hatalmas fölénnyel. Csaknem kilenc másodpercet vert dél-afrikai riválisára.

IFJÚSÁGI OLIMPIA – SZINGAPÚR 2010
A Nemzeti Sport Online külön rovatában megte- kinthetik sportolóink részletes adatlapját, a magyar érdekeltségű versenyek programját és az eseményről szóló írásainkat.

Az elődöntőben a belga Peters sem jelentett komoly akadályt, itt 12 másodperc volt a különbség.

A döntőben a kínai Huang Csie-ji is csak kicsit tudta „megszorongatni" Farkasdit, már amennyire a három és fél másodperces fórt kicsinek lehet nevezni. Farkasdi Ramóna hihetetlenül nagy fölénnyel diadalmaskodott, egyértelműen a mezőny legjobbja volt.

A férfi kajak egyeseknél Tótka Sándornak már nem volt ilyen egyszerű dolga, de ő is csak a döntőben izzadt meg. A negyeddöntőben az ukrán Zelnicsenkóra kettő, majd az elődöntőben a spanyol Garciára öt másodpercet vert.

A döntőben a német Liebscherrel már tényleg nagy küzdelmet vívott, és 14 századdal megelőzte riválisát.

Ezzel a két elsőséggel a szingapúri magyar aranyak száma hétre nőtt!

Tótka Sándor is aranyérmet szerzett

CSELGÁNCS

Tóth Krisztián remek versenyzéssel a harmadik helyen végzett a 81 kilogrammosok küzdelmében. Tóth a bronzcsatában a török Batuhan Efemgil ellen egy jukó hátrányban volt, de aztán ipponnal a maga javára döntötte el a küzdelmet. A másik bronzot a szlovákiai Szakács Árpád szerezte meg. 

ÖTTUSA

Demeter Gergely a negyedik helyen végzett férfi öttusában. Érdekesség, hogy a viadal lényegében három számból állt, mivel a lovaglás eleve hiányzott, míg az új szabályoknak megfelelően a futást és a lövészetet összevonták.

Demeter a vívásban a 16. lett tíz győzelemmel és 13 vereséggel. A 200 méteres gyorsúszásban a második helyen végzett, míg nagyszerű hajrával megnyerte a kombinált futás-lövészetet.

KERÉKPÁR

Kéri Zsófia a 24. helyen végzett a lányok egyéni időfutamában. A magyar versenyző a 2.3 kilométeres távot 3:46.03 perc alatt teljesítette, ezzel 28.03 másodperccel maradt el a győztes Linda Indergand idejétől.

Stubán Ferenc szerepelt a legjobban a férfiak 48 kilométeres mezőnyversenyében. Stubán a 36. helyen végzett, és két másodperces hátránnyal a mezőnnyel együtt ért célba. A 47. pozícióban végző Fenyvesi Péter is a főmezőnnyel egyetemben ment át a célvonalon. A harmadik magyar versenyző, Szoboszlai Patrik viszont nem fejezte be a versenyt.

LÖVÉSZET

A selejtezőben a 12. lett, így nem jutott a döntőbe Kapás István férfi légpuskában. A magyar versenyző a kvalifikáció első körében még az élen állt, ám később visszacsúszott, és a szoros versenyben már nem tudott eleget javítani a fináléba kerüléshez.

ATLÉTIKA

Czúth Réka a harmadik lett az atlétikai versenyek női magasugró számának B döntőjében, ezzel összesítésben a 11. helyen végzett. Czúth legjobb eredménye 172 cm volt, a 175 cm-es magasságon három rontott kísérlettel fejezte be a szereplést.

ÖKÖLVÍVÁS

A hatfős mezőnyben induló Zsigmond József a bronzéremért küzdhet a +91 kilogrammban, miután az elődöntőben a második menetben feladta az új-zélandi Joseph Parker elleni találkozót. Ekkor a pontozóbíróknál Parker már 5:1-re vezetett.

A 75 kilogrammosok küzdelmében induló Harcsa Zoltán is a harmadik helyért léphet ringbe, miután az elődöntőben 4:0-ás vereséget szenvedett az ausztrál Damien Hoopertől.

A bronzmérklőzéseket kedden rendezik.

ASZTALITENISZ

Lakatos Tamás a remek teljesítménnyel az elődöntőbe jutott az asztaliteniszezők férfi egyes küzdelmeiben. A nyolc között Lakatos a svéd Hampus Söderlundot győzte le 4:2-re.

A hétfői elődöntőben a tajvani Hung Cu-Hszianggal meccsel.

 
KAJAK-KENU
Kajak. Női sprint
Olimpiai-bajnok Farkasdi Ramóna (magyar)
2. Huang Csie-ji (kínai)
3. Hermine Peters (belga)
Kajak. Férfi sprint
Olimpiai bajnok Tótka Sándor (magyar)
2. Tom Liebscher (német)
3. Irigo Garcia (spanyol)
CSELGÁNCS
FÉRFI 81 KG
Olimpiai bajnok Li Dzse-Hjung (dél-koreai)
2. Haszan Halmurzajev (kazah)
3. Tóth Krisztián (magyar)
3. Szakács Árpád (szlovákiai)

 

 

2010.08.29 12:39:38

Ifjúsági olimpia

A magyar triatlonos csapatban aranyérmes, egyéniben 5. lett Szingapúrban, a vb-n az első tízbe kerülne.

2010.08.27 11:28:08

Ifjúsági olimpia

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke szerint bámulatos volt a szervezés, de legközelebb a legjobbak részvételére is számít.

2010.08.26 12:12:18

Ifjúsági olimpia

A nem hivatalos éremtáblázaton ifjúsági olimpikonjaink az Egyesült Államokat is megelőzik.

2010.08.25 17:00:43

Ifjúsági olimpia

Sztorik Szingapúrból: ugrott a hercegnő, érmet nyert az első szaúd-arábiai női olimpikon.

2010.08.25 13:59:03

Ifjúsági olimpia

Szijj a 14. lett légpuskában • Nikl a 12., Bathó a 19. helyen végzett a tengeren.