Pietsch Tibor
Kibédi Péter
Csillag Péter

Pótolni Neymart: „Felipao, hol van Ronaldinho? Hol?"

2014.07.07. | 17:22 10

Minas Gerais államban nem emésztik meg könnyen Ronaldinho kimaradását a vb-keretből: Neymar kidőlését követően ismét felemlegetik, milyen jól jönne most a brazil válogatottnak az Atlético Mineiro tízese.


Hirdetés

 

Akik ellátogattak Teresópolisba, a brazil válogatott edzőkomplexumába, azok nem lettek sokkal okosabbak azt tekintve, hogy kivel pótolja Luiz Felipe Scolari a Juan Camilo Zúniga által kórházba küldött Neymart. A kolumbiai még mindig kapja a pofonokat – egy karikatúrán kőbunkós ősemberként ábrázolják, „Nem volt szándékos!" felirattal –, a brazil szövetségi kapitány pedig még mindig nem terítette ki a lapjait.

A „Neymar-pótló" Willian, Bernard és Ramires közül kerül ki, más kérdés, hogy egy az egyben egyikük sem tudja pótolni a selecao húzóemberének gólérzékenységét és egyéni kvalitásait. Williantől plusz kreativitást lehet várni, Bernardtól gyorsaságot, Ramirestől pedig nagyon hasznos és fegyelmezett szélső robotolást, amely a középpályás jó védőmunkája miatt jól jöhet még Németország ellen. A teresópolisi tréning semmit nem árult el Scolari tervéből, esetleg annyit, hogy negyedikként még Hernanes is szóba jöhet.

Az eltiltott Thiago Silvát szinte biztosan Dante pótolja, nem utolsósorban azért, mert jól ismeri a német játékosokat. Elképzelhető formációváltás is, Scolari célozgatott arra, hogy a három középhátvédes játék is benne van a pakliban. A legvalószínűbb brazil kezdő: Júlio César – Maicon, Dante, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo, Fernandinho – Willian, Oscar – Hulk, Fred.

A Belo Horizonte-i lapok közben azt a játékost hiányolják, aki jelenleg az Atlético Mineiro szurkolóit boldogítja, és vb-részvétel helyett egy riói luxusvillában lazul és bulizik: Ronaldinhót. Az immár 34 éves klasszis kezdőként ugyan nem fért volna be a csapatba, ám mint amint arra a helyi újságírók rámutatnak, igen jól jött volna B-tervként (vagy inkább R-tervként) Neymar kidőlése esetén.

„Brazíliának több gólveszélyre van szüksége. Ronaldinho pont ezt adná meg. Gólokat szerez, gólpasszokat ad. Scolari nem szereti a góllövőket? Hol van Ronaldinho, Felipao? Hol?" – hangzik a költői kérdés a Hoje em Dia mai jegyzetében. Úgy tűnik, a helyi kedvenc vb-hiányzása duplán fáj a Belo Horizonte-iaknak.

A támadóegység továbbra is kapja a kritikákat, Fred majdnem egyoldalnyi humoros, ám könyörtelen cikizésben részesül, mémek tömegével megtámogatva. A selecao eddig „besült" középcsatárával kapcsolatosan szavazni is lehet, a kérdés az, hogy ki jobb az alábbiak közül jelenleg nála. A válaszlehetőségek:

a) Ronaldo 2014-es, kövér kiadása
b) A 48 éves Romário
c) A 73 éves Pelé
d) Adriano, az „excsászár"
e) Felipe Melo
f) A fentiek mind

Szóval így látják egy nappal a vb-elődöntő előtt középcsatárukat a brazilok. Azért ha az eddig pocsékul játszó kilences hirtelen megtáltosodik, ne lepődjünk meg, hogy az elődöntő után Szent Fredként szerepel majd minden lap címoldalán.

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok Timeshift Video módjával nagy sebességű (120 fps) klipeket készíthetnek 720p HD felbontás mellett. (x)

 

A helyszínről tudósít
Marosi Gergely

Hirdetés

Címkék

Friss kommentek


Hirdetés