Pietsch Tibor
Kibédi Péter
Csillag Péter

A vb legcukibb kerettagjai a hollandoknál vannak, és Kluiverttel játszanak

2014.07.01. | 08:44 0

A holland válogatott Rio de Janeiró-i edzései egy kicsit óvodai, illetve kisiskolás foglalkozások is, lévén a játékosok kisgyerekei ott lehetnek a pályán a Flamengo edzőközpontjában – ritka látvány ez.


Hirdetés

Nagy Kluivert, kis Kluivert (Fotók: Action Images/Lee Smith, ill. a szerző felvételei)

A holland nemzeti csapat hétfői edzése
akkor pezsdült igazán meg, amikor kirajzott az „aprónép” a Flamengo edzőkomplexumának pályájára, tudniillik bármily szigorú edző hírében is áll Louis van Gaal, a kerettagok kisgyerekeinek szabad bejárásuk van a lazább tréningekre. Kattogtak is a fotósok gépei rendesen!

Shaqueel van Persie-vel már találkozhattak az NSO Tv nézői, mellé most Shane Kluivert, Dina van Persie és a Kuyt-gyerekek is beszálltak, és illusztris játszópajtásuk is akadt, a másodedző Patrick Kluivert, akit kisfia megkért a közreműködésre.

Még az edzésen elkövetett hibákra azonnal felhördülő Van Gaal is jót derült az oranje gyerekcsapatán – ami azt illeti, a szövetségi kapitány láthatóan igyekszik oldani a hangulatot az edzőtáborban, így nagyon laza mindenki.

Robin van Persie a spanyolok elleni csoportrangadó előtt néhány órával még a pool-asztalnál játszott gyerekeivel, a csapathotelt pedig bizonyos napokon szabadon látogathatják a családtagok, feleségek és barátnők.

„Mindig a teljes képet igyekszem nézni, az embert magát a játékos mellett. A psziché nagy szerepet játszik, és természetesen a környezet befolyásolja a pszichét. Ezért adok engedélyt a feleségeknek és a családtagoknak a látogatásra. A játékosoknak előre megmondtam, hogy ezt a lehetőséget biztosítom számukra” – indokolta döntését még a csoportmérkőzések alatt a szövetségi kapitány.

Van Gaalt korábbi holland kapitánysága alatt sok kritika érte túlzott szigorúságáért, most nincs katonai tábort idéző fegyelem, a hangulat így remek, persze ehhez a győzelmek is hozzájárulnak. Már amíg mindenki megfelelően koncentrál a gyakorlatokra, mert akkor Van Gaal a másik arcát is megmutatja…

Ez persze a kisgyerekeket egyáltalán nem zavarja, főleg, amíg náluk van Shane Kluivert narancs labdája.

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok kreatív effektjeit akár rögzítés közben is használhatják. (x)


A helyszínről tudósít
Marosi Gergely

Hirdetés

Címkék

Friss kommentek


Hirdetés