Nemzetisport.hu 2011.08.01 13:22 Frissítve: 2015.03.26 12:04

14-15 éves korban kallódnak el a tehetségek - talán szerelmesek lesznek

A Sport2 futballshow-jában, a Harmadik Félidőben Lipcsei Betta és Molnár Mátyás utánajárt, mi történik a tehetséges roma labdarúgókkal. Miért nem futnak be nagy karriert, és vajon hogyan lehetne a legjobbakat a pályán tartani. Arra a kérdésre is választ kaptunk, hogyan lehet valaki Ferrari- és Sebastian Vettel-rajongó egyszerre.

 

Dvorschák Gábor négy évig motorversenyző volt
 
              A Cica meg a Maci
Két cica és két maci is van a Harmadik Félidő arénájában. Ha ez hihetetlen, akkor Takács Rita legfrissebb blogbejegyzéséből majd minden kiderül...

Debrecenbe kellett volna a Fradinak mennie a három pontért, de onnan nullával távozott. A Loki pedig győzelmének köszönhetően százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. A Harmadik Félidőben a Nagyerdőben vívott rangadót, a két csapatot és a komplett fordulót elemezték a Sport Tv szakértői. Hajdu Attila, Nyilasi Tibor, Puhl Sándor és Várhidi Péter mellett Pisont István, egykori válogatott labdarúgó is csatlakozott a szakmai elemzéshez. A Fradiról egybehangzó véleményen voltak: erősek a zöld-fehérek, csak az a kérdés, mikor áll össze Prukner László legénysége. Megtudtuk, hogy a ZTE trénere, Csank János szerint a partjelző azért partjelző, mert nem tud meccset fújni, de ezt majd Puhl Sándor megbeszéli vele az asszisztensek nevében.

Ezúttal Pisont Istvánról készült
karikatúra a műsorban

Nyilasi Tibor a Győr–Haladás bajnoki előtt zajló Győri Közélet–Média All Stars mérkőzés részleteivel foglalkozott. Itt pályára lépett a műsor két házigazdája, Molnár Mátyás és Petur András is. „Nyíl" most Matyit vette célba, akinek hétmérföldes lépteit, félelmetes kisugárzását dicsérte enyhe iróniával, de elmondása szerint a lövőerő fejleszthető, és biztatja is a műsorvezetőt a folytatásra. Tököli Attilában is bőven van még tartalék, a csatár spiccel lőtt gólját bólintotta Nyilasi Tibor a forduló legszebbjének.

A Sport2 futballshow-ja egy érzékeny és egy könnyed témával igyekezett színesíteni a vasárnap estét. Molnár Mátyás ellátogatott Gyöngyöspatára, hogy a több roma és nem roma fiatal számára is fontos helyi focicsapatot bemutassa a műsorban. Hihetetlennek tűnhet, de Gyöngyöspatán a legtöbb hír a fociról szól, nem az erőszakról és nem is a cigányságról. Molnár Károly évek óta foglalkozik a fiatalokkal, és kiemelte, hogy a roma gyerekek között rengeteg a tehetség, és a brazil példát látja maga előtt, ahonnan a szegényes körülmények ellenére is ömlenek a világsztár focisták. Pisont István szerint az a baj, hogy a 14-15 éves roma fiúk figyelme a labdarúgásról másfelé (akár munka, akár szerelem) terelődik, és abbahagyják a labdarúgást. Mindamellett a beilleszkedésüket tartja kényes pontnak. Ez azonban szerinte mindkét oldaltól igényel lépéseket. „A cigány gyerekeknek is alkalmazkodniuk kell a közeghez, de az edzőnek és a társaknak is befogadóknak kell lenniük" – fogalmazott Pisont.

Maka Alex (középen) számára
a foci az igazi szerelem

Nyilasi Tibor szerint a gyerek az gyerek, nem számít a származása, míg Puhl Sándor Pisonthoz hasonló példaképeket állítana a roma gyerekek elé. A műsorban Molnár Ferenc „Caramel" is megszólalt, aki azt kívánja, hogy mindenki esélyt kapjon a sporttól. Maka Alexszel, a Fradi ifjú gólvágójával Lipcsei Betta beszélgetett. A 15 éves tehetség nagyon büszke a legkiemelkedőbb ifjú roma labdarúgóknak járó Farkas János-díjra, illetve arra, hogy Bulgáriában nem is olyan régen egy cigány válogatottak számára rendezett tornán is a legjobbnak választották. A család több tagja is a 100 tagú cigányzenekarban zenél, és Betta feltette a jogos kérdést, hogy miért nem a zenét választotta. Alex válasza pofonegyszerű: „Mert a foci az igazi szerelem!"

AZ ADÁS LEGJOBB KÉPEIÉRT
KATTINTSON A FOTÓRA!

Dvorschák Gáborról, az Újpest labdarúgójáról megtudtuk, hogy focistakarrierje előtt motorversenyző volt négy évig, és óriási F1-es rajongó. Bettával gokartban ülve beszélgettek a sebességről. Gábor ellentmondásos szurkoló, mert amellett, hogy Vettel szimpatikus és ő a kedvence, Ferrari-rajongónak vallja magát. Ezt az ellentmondást Puhl Sándor természetesen nem hagyhatta szó nélkül. Mindenesetre egy Lipcsei – Molnár – Dvorschák gokartverseny szerveződik a közeljövőben. Szeretettel várjuk!

Harmadik Félidő: augusztus 01., hétfő, 19.30, SPORT1 (ism.)

Harmadik Félidő: augusztus 02., kedd, 19.15, SPORTM  (ism.)

 NÉZZE ÉLŐBEN A FUTBALLSHOW-T!

Jöjjön el, és nézze meg a Sport2 élő futballshow-ját augusztus 07-én!

Válaszoljon helyesen csütörtök (augusztus 04.) 15 óráig az alábbi kérdésre:


Ki volt a Honvéd-szurkolóknak Pisont István:

A)     A legnagyobb császár!
B)     A legnagyobb betyár!
C)    A legnagyobb király!

Megfejtéseiket a  zsofia.vilo@chellocentraleurope.com e-mail címen várjuk.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2015.03.14 19:20:44

Harmadik Félidő nemzetisport.hu

Kivételesen szombat este, a Sport1-en jelentkezik a futballshow az NB I-es meccsdömping után.

2015.03.01 13:38:13

Harmadik Félidő nemzetisport.hu

A ferencvárosi kötődésű Mátyus János mellett a forduló egy másik főszereplője, Kitl Miklós is vendég lesz.

2014.11.09 16:06:11

Harmadik Félidő nemzetisport.hu

A Kecskemétet irányító Bekő Balázs a Videoton „góltalanításának” trükkjéről is beszél a Harmadik Félidőben.

2014.11.02 13:50:35

Harmadik Félidő nemzetisport.hu

Az új győri felállás mellett szó esik a paksi csapat kiemelkedő szerepléséről is a Harmadik Félidőben.

2014.10.26 13:30:55

Harmadik Félidő nemzetisport.hu

A DVTK vezetőedzője a futballshow-ban elmondhatja, mivel motiválta csapatát háromgólos hátrányban.