Hétközi Monizológia

Vágólapra másolva!
2013.03.17. 05:03
Az alábbiakban balaganjoe írását közöljük. Mielőtt bármit írnék, le akarom szögezni nem élek  az egyes szurkolótársaim  által - már...

Az alábbiakban balaganjoe írását közöljük.

Mielőtt bármit írnék, le akarom szögezni nem élek az egyes szurkolótársaim által - már már vallásosan - imádott Ricardo Moniz bűvöletében …még , de munkáját, profi mentalitását megsüvegelem.

Ez az ember sok mindent nagyon tud. Már érkezésekor figyelemre méltó volt az energia, ahogy munkához látott. Itt még kicsit teátrálisnak is láttam, bár lehet, hogy csak a nagyszerű FradiMédia videó láttatta annak. Egy mentálisan szétesett szinte cél nélküli társaságot vett át, ami nem biztos, hogy Döme hibája volt teljesen. Elementáris erővel vetette magát a munkába, a megszokott Magyar kétkedők és ellendrukkerek pillantásainak kereszttüzében. Sokszor láttam őt edzés közben, mivel gyermekeim a Fradiban sportolnak. Edzésre menet és onnan jövet néhány játékossal beszélgettem is róla, akik csak jókat mondtak róla és én is, mint külső szemlélő bizony kaptam a kisugárzott energiájából.

Szerintem Ricardo Monizt, nem a szakmai kvalitásai, oktatási módszerei, világhírű tanítómesterének Coervernek iránymutatásai teszik a legalkalmasabb emberré a Fradi irányítására, hanem az a beleérző képessége ami nyitottá teszi az igazi magyar futballtradíció befogadására, amit a pályára látogató szurkolók sugároznak felé. Ezt az impulzust tudja nagyszerűen összehangolni saját elképzeléseivel ami a totális támadófutballon alapul, ami így szerethetővé és bizony szakmailag is elismerésre méltóvá teszi a mai – sokak által lesajnált, és sokak által kifosztott – Ferencvárost.

Sajnos ez a fajta nyitottság sebezhetővé is teszi őt, hiszem ismerve a hazai viszonyokat már lesben állnak a hiénák akik mindent elkövetnek - nemcsak Moniz, hanem minden tenni akaró magyar vagy külföldi szakember – munkájának megtorpedózására. Féltem Ricardo Monizt – pontosabban a már felépített munkáját - , hogy egy rosszabb sorozat elveszi a sokat csalódott Fradi szurkolók hitét, és bizalmát amit nehéz elnyerni, de talán a legkönnyebb elveszteni.

Veszélyes üzem a Ferencváros merta magával ragadó hangulat – mint az Ricardoval is tette – könnyen a rabjává teheti és elhomályosíthatja a tiszta látásmódot és irreális célok kitűzéséhez vezethet ami magában hordozza a bukás lehetőségét. Nagyon remélem, hogy a fantasztikus hangulatú Derbygyőzelem után a kiváló szakember a földön marad és ott tartja a játékosokat is, legfőképpen pedig minket szurkolókat mert csak a folyamatosság elvén alapuló fejlődés az ami stabilan megmarad, a számunkra még légvárként előbukkanó BL szereplés helyett.

videó a Fradi – Pécs mérkőzés után

A "Kapcsolat" című nagyszerűsci film záró mondatai jutnak ilyenkor eszembe, amikor a főhős minél több információt akar megtudni rövid idő alatt a galaxisban fellelhető életformákkal kapcsolatban. A választ amit kap az idegen intelligencia képviselőjétől - , aki felhívja figyelmét, hogy nem lehet minden tudást ilyen rövid idő alatt feldolgozni, arra meg kell érni - ajánlom mindenki figyelmébe.

„ Csak apró lépésekkel, csak apró lépésekkel!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik