PSG: a vezetőedző elismerte, Messi távozik a klubtól

Vágólapra másolva!
2023.06.01. 13:54
null
Itt a vége Messi párizsi kalandjának (Fotó: Getty Images)
A Paris Saint-Germain vezetőedzője, Christophe Galtier az utolsó bajnoki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elárulta, hogy Lionel Messi az idény végeztével távozik a klubtól.

„Az a megtiszteltetés ért, hogy minden idők legjobb játékosát edzhettem – mondta a kamerák előtt Galtier Messiről. – Ez lesz az utolsó meccse a Parc des Princes-ben (a PSG stadionja – a szerk.). Remélem, a lehető legjobb fogadtatásban részesítik majd. Fontos tagja volt a csapatunknak ebben az idényben, és mindig elérhető volt. Nem gondolom, hogy az őt ért megjegyzések és kritikák jogosak lennének.”


A hétszeres aranylabdás támadó 2021 nyarán érkezett a PSG-hez Barcelonából. Nehezen szokta meg az új helyzetet, sok kritika érte, ám a későbbiekben javult a teljesítménye. Eddig 74 mérkőzésen 32 góllal és 35 gólpasszal segítette a csapatot, de az elmúlt hónapokban sokszor írtak arról a francia és nemzetközi sportsajtóban, hogy szerződése lejártával idény nyáron távozik.

Egyelőre nem tudni biztosan, hol folytatja a 35 éves klasszis. Hallani lehet a szaúdi Al-Hilal érdeklődéséről, ám a legtöbbször Messi barcelonai visszatérésének lehetőségét fejtegetik az újságírók. Utóbbi esetben állítólag az MLS-ben szereplő Inter Miami szerződtetné a világbajnok futballistát, majd egy évre kölcsön is adná a katalánoknak, akiknek ez nagy segítség lenne a pénzügyi nehézségeik miatt.

A PSG szombat este 21 órakor a Clermont ellen zárja az idényt.

A PSG nem sokkal később árnyalta a vezetőedző Messi távozásával kapcsolatos szavait. „Christophe Galtier nem egészen helyesen fogalmazott. Úgy értette, hogy a Clermont elleni meccs lesz az utolsó ebben a szezonban Messi és a PSG számára” – áll a PSG közleményében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik