Vb 2014: Taktikailag tökéletesek voltunk - Asamoah Gyan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.22. 00:42
Ghána labdarúgó-válogatottja 2–2-es döntetlent ért el Németország ellen, az afrikaiak második gólját szerző Asamoah Gyan szerint taktikailag hibátlanul teljesítettek a találkozón.

„Kiváló mérkőzés volt, gratulálok a csapatnak, mert végig hittünk magunkban – mondta Gyan. –Egy olyan topcsapat ellen, mint Németország a végsőkig kell küzdeni, és mi ezt tettük ma. Szép munka volt, taktikailag tökéletesek voltunk. Amit elterveztünk, azt hibátlanul teljesítettük.”Gyan. –Egy olyan topcsapat ellen, mint Németország a végsőkig kell küzdeni, és mi ezt tettük ma. Szép munka volt, taktikailag tökéletesek voltunk. Amit elterveztünk, azt hibátlanul teljesítettük.”

A mérkőzésen a németek szerezték meg a vezetést, Ghána azonban fordítani tudott. A vezető gólt a korábbi Sunderland-támadó szerezte meg, mielőtt Miroslav Klose egyenlített, beállítva Ronaldo vb-gólrekordját. Nem a német csatár volt az egyetlen csúcsbeállító, Gyan ötödik vb-találatát szerezte, ezzel beérte a szintén ötig jutó Roger Millát, így másodmagával ő lett a legtöbb gólt szerző afrikai játékos a vb-k történelmében.

„Csak a lehetőségre vártam, bár egy kicsit türelmetlen voltam, mert az első félidőben már voltak helyzeteim, de örülök, hogy betaláltam. Portugáliának is nekimegyünk, nem elég a döntetlen. Koncentrálnunk kell, de a mai után pozitívan állhatunk a következő mérkőzéshez.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik