Vb 2014: Suker békét hirdet a horvát és a szerb szurkolók között

MTI MTIMTI MTI
2013.03.12. 16:58
Békét hirdet a horvát és a szerb szurkolók között Davor Suker, a Horvát Labdarúgó-szövetség elnöke a két ország válogatottjának jövő pénteki, zágrábi világbajnoki selejtezője előtt.

A korábbi kiváló játékos a szerb Tanjug hírügynökségnek elmondta: ha lenne varázspálcája, akkor biztosítaná, hogy a horvát drukkerek ne fütyüljék ki a szerb himnuszt.

„Ahogy mi fogadjuk őket, úgy fogadnak majd bennünk szeptember hatodikán Belgrádban” tette hozzá Suker, aki 1998-ban a Real Madriddal Bajnokok Ligáját nyert, hazája válogatottjával pedig vb-elődöntőt játszhatott.

A sportvezető úgy fogalmazott: a szerb szövetség elnöke, Tomiszlav Karadzsics és a főtitkár, Zoran Lakovics személyes jó barátja, és mindannyiuk közös ügye, hogy a két országban megfékezzék a huliganizmust, és baráti légkörben rendezzék meg a két vb-selejtezőt.

Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke már többször figyelmeztette a két országot, hogy a vandál szurkolók miatt akár ki is zárhatják válogatottjaikat és klubjaikat a nemzetközi sorozatokból.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek