Vb 2014: Sánchezék is tudják, a spanyolok ellen több kell

Vágólapra másolva!
2014.06.14. 07:22
null
Alexis Sánchez szerint a spanyolok ellen több kell, mint az ausztrálok ellen (Fotó: Action Images)
A chileiek 3–1-es Ausztrália elleni sikere után Jorge Sampaoli szövetségi kapitány és a meccs emberének megválasztott Alexis Sánchez is elismerte, a győzelem ellenére nem volt tökéletes a játékuk.

 

„Jól kezdtünk, nyomás alá tudtuk helyezni Ausztráliát. Támadásban remekeltünk, különösen Alexis Sáncheznek köszönhetően, számos helyzetet kialakítottunk. Az ausztrálok gólja után azonban egy kicsit megtorpantunk, idegessé váltunk” – nyilatkozta a 3–1-es győzelmet követően a chileiek szövetségi kapitánya, Jorge Sampaoli.

„A meccs végén boldogok voltak a játékosok, de a következő mérkőzésen jobb játékra lesz szükség – tekintett előre a spanyolok elleni találkozóra a szakember. – Nem a legjobbunkat nyújtottuk, a folytatásban komplettebb teljesítményre lesz szükségünk. Spanyolország ellen játszani a Maracanában felvillanyozó érzés lesz.”

„Szenvedtünk egy kicsit, ez igaz, de hát ez a világbajnokság – erősítette meg edzője szavait a gólt és gólpasszt is jegyző Alexis Sánchez. – Lehet, hogy túl korán megnyugodtunk, ám a támadás lehetőségét később sem adtuk fel. Megérdemelt győzelmet arattunk, amelyet azoknak az embereknek ajánlok, akik elkísértek minket és szurkoltak nekünk.”

„Chilének világklasszis játékosai vannak, és nagyon erősen kezdtek. Túlságosan is tiszteltük őket. Több játékosomnak is ez az első világbajnoksága, és ez rányomta a bélyeget a kezdésre, utána viszont remekül dolgoztak a fiúk, felzárkóztunk. Nem adtuk fel, és úgy érzem a döntetlent megérdemeltük volna” – fogalmazott az ausztrálok kapitánya, Ange Postecoglou, aki külön megemlítette a szépítő gólt szerző Tim Cahillt, akit a chilei játékosokhoz hasonlóan világklasszisnak tart.

A chileiek a 2. fordulóban június 18-án a címvédő, azonban tegnap Hollandiától 5–1-es vereséget szenvedő Spanyolországgal találkoznak.

VB 2014
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ
CHILE–AUSZTRÁLIA 3–1
(2–1)
Cuiabá,
Arena Pantanal, 40 275 néző. Vezette: Doué (elefántcsontparti)
CHILE: Bravo – Mena, Medel, Jara – Isla, Vidal (F. Gutiérrez, 60.), Valdivia (Beausejour, 68.), Aránguiz, Díaz – A. Sánchez, E. Vargas (Pinilla, 88.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
AUSZTRÁLIA: Ryan – Franjic (McGowan, 49.), Davidson, Spiranovic, Wilkinson – Bresciano (Troisi, 78.), Jedinak – Milligan, T. Cahill, Oar (Halloran, 69.) – Leckie. Szövetségi kapitány: Angelos Postecoglou
G: Alexis Sánchez (11.), Valdivia (14.), Beausejour (92.), ill. Cahill (34.)

AZ ÁLLÁS
1. Hollandia 1 1 5–1 +4 3
2. Chile 1 1 3–1 +2 3
3. Ausztrália 1 1 1–3 –2 0
4. Spanyolország 1 1 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik