Vb 2014: öt név az olasz kispadra - ön kit választana?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.25. 23:24
A La Gazzetta dello Sport máris keresi, hogy kik azok a szakemberek, akik szóba jöhetnek Cesare Prandelli utódaként az olasz válogatott kispadjára.

Miután Cesare Prandelli az Uruguay elleni vereség után Natalban bejelentette, hogy a korai világbajnoki búcsú miatt benyújtja lemondását, a milánói lap szakírói gyors felmérést készítettek a szövetség képviselői körében: kik azok a nevek, akik szóba jöhetnek, mint új kapitány.

A legesélyesebb jelöltnek Massimiliano Allegri és Roberto Mancini tűnik, de az első körben elhangzottak között ott van Francesco Guidolin, Luciano Spalletti, illetve a Japánt elhagyó Alberto Zaccheroni neve is.

A rózsaszín lap hozzáteszi: nyilvánvaló, hogy Allegri, Mancini és Spalletti esetében jóval nagyobb fizetéssel kellene számolni a szövetségnek, mint az az évi 1.7 millió euró (plusz prémium), amit Prandellire szántak volna a 2016-os Európa-bajnokságig.

A Gazzetta szerint biztosnak tűnik, hogy az új kapitány legnagyobb kihívása az lesz, hogy több poszton folytassa a Prandelli által megkezdett generációváltást, amelyben Andrea Pirlo visszavonulása okozhatja a legtöbb fejtörést.

SZAVAZÁS

Ön szerint a Gazzetta jelöltjei közül ki lenne a legalkalmasabb az olasz kispadra?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik