Vb 2014: össztűz alatt az elsőként kijutó Japán kapitánya

Vágólapra másolva!
2013.09.10. 12:09
A japán labdarúgó-válogatott már tavasszal kiharcolta a világbajnoki részvételt, Alberto Zaccheroni szövetségi kapitányt mégis rengeteg kritika érte az elmúlt időszakban.

Az olasz trénert elsősorban a csapat gyatra védekezése miatt bírálják Japánban, a nemzeti együttes ugyanis a nyári Konföderációs Kupa rajtja óta játszott hét meccsén összesen 19 gólt kapott. A brazíliai tornán a csoportmeccsek során a japánok a házigazdák csapatától, illetve az olasz és mexikói válogatottól is kikaptak, augusztusban pedig 4–2-es vereséget szenvedtek Uruguaytól felkészülési találkozón.

„Amennyiben így játszanak, veszíteni fognak a jövőben is" – írta a japán együttesről egy helyi szakíró az uruguayiak elleni találkozót követően.

Maga a szövetségi kapitány a rengeteg kapott gól miatt nem csak a védelmet hibáztatja, úgy véli, az egész csapatának összeszedettebben kell futballoznia. A támadás és a védekezés helyes egyensúlyát kell megtalálnia játékosainak a pályán.

Zaccheroni a 2010-es világbajnokság után vette át a japán együttes irányítását. Azóta a távol-keleti ország válogatottja megnyerte az Ázsia-bajnokságot, és könnyedén jutott ki a vb-re. Ugyanakkor a szigetországban a közvélemény és a szakma is azt várja, hogy a jövő évi világbajnokságon ne csupán a csoportkörből, hanem a kieséses szakasz első fordulójából is továbbjusson a gárda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik