Vb 2014: Örökké hálás leszek Van Gaalnak - Romero

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.10. 04:04
Louis van Gaal a holland válogatott Argentína elleni veresége után azzal viccelődött, hogy az AZ edzőjeként ő tanította meg tizenegyest védeni Sergio Romerót, aki valóban hálás a holland edzőnek.

„Van Gaal rengeteget segített nekem, amikor Hollandiába szerződtem. Teljesen más országba csöppentem, más szokásokkal találkoztam. Örökké hálás leszek neki, rengeteget tett azért, hogy beilleszkedjem és otthon érezzem magam Európában – mondta Romero, aki a tizenegyesek hárításáról is részletesen beszélt. – Valójában szerencséről van szó. Van, hogy eltalálod az irányt, mégis gól lesz, mint ahogy a holland kapus esetében is láthattuk. Önbizalom is kell, valamint isten segítsége. A kispados kollégáim is segítettek, ki hová lőhet."

Romero végül Ron Vlaar és Wesley Sneijder lövését hárította.

„Sneijder lövésénél tudtam, hogy jobbra fog jönni a labda, míg Robben esetében biztos voltam benne, hogy balra lő. Arra mozdultam, de a labda végül jobbra ment, ezért voltam ideges" – mondta Romero, aki az ellenfelek összes játékosáról jegyzeteket készített, hová rúghatják a tizenegyeseket.

Végül térjünk ki Van Gaalra, aki azt mondta, jobb 7–1-re kikapni, mint tizenegyesekkel – akkor ugyanis biztos benne az ember, hogy a jobb csapat jut tovább, megérdemelten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik