Vb 2014: A győzelem óriási megkönnyebbülés - Hitzfeld

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.15. 20:55
A labdarúgó-világbajnokságon az E-csoport első mérkőzésén Svájc 2–1-re nyert Ecuador ellen. A győztes válogatott szövetségi kapitányának, Ottmar Hitzfeldnek nagy megkönnyebbülést jelentett a győzelem.

A szünetben még Ecuador vezetett a találkozón, a második félidőben azonban Hitzfeld mindkét cseréje gólt lőtt, a 47. percben Admir Mehmedi, a hosszabbításban pedig Haris Seferovic talált be. Admir Mehmedi, a hosszabbításban pedig Haris Seferovic talált be.

„Majdnem felrobbantam az idegességtől. Óriási megkönnyebbülés a győzelem! – mondta Hitzfeld a mérkőzés után. – Végig bíztunk magunkban, tudtuk, hogy meglehet a siker, amely nagyon jót tett a lelkünknek. Erőt meríthetünk a mérkőzésből a következő találkozókra.”

„Nem koncentráltunk eléggé a mérkőzés végén – mondta a vesztes fél szövetségi kapitánya, Reinaldo Rueda. – Az érzelmeink elragadtak minket, ez okozta a kapott gólt, és azt, hogy nem tudtuk döntetlennel befejezni a találkozót. Nem ezt érdemeltük, igazságtalan eredmény született.”

LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, BRAZÍLIA

E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SVÁJC–ECUADOR 2–1 (0–1)
Brazíliaváros
, Estádio Nacional de Brasília, 68 351 néző.Vezette:Ravsan Irmatov(üzbég)
SVÁJC:Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, R. Rodríguez – Behrami, Inler – Shaqiri, Xhaka, Stocker (Mehmedi – a szünetben) – Drmic (Seferovic, 75.) .Szövetségi kapitány:Ottmar Hitzfeld
ECUADOR:Domínguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayoví – A. Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (Rojas, 77.) – E. Valencia, Caicedo (Arroyo, 70.).Szövetségi kapitány:Reinaldo Rueda
Gólszerző: Mehmedi (48.), Seferovic (93.) ill. E. Valencia (22.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik