Vb 2014: negyedszerre sikerült Mexikónak - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.13. 21:21
Mexikó Kamerun legyőzésével kezdte meg világbajnoki szereplését Brazíliában – lássuk az öt legérdekesebb statisztikát a meccsről!

• Kamerun zsinórban az ötödik vb-meccsét veszítette el, ilyen hosszú negatív szériája még egyetlen afrikai csapatnak sem volt – persze ehhez ki is kell jutni a vb-kre. A „szelídíthetetlen oroszlánok" legutóbbi 14 meccsükből egyet nyertek meg.

• Mexikó negyedik kísérletére nyert először afrikai csapat ellen a vb-n. Az eddigi mérlege két döntetlen (2002, Angola, 0–0 és 2010, Dél-Afrika, 1–1) és egy vereség (1978, Tunézia, 1–3) volt.

• Bár Oribe Peralta szerezte a mexikói gólt, és Giovani dos Santos két, hibásan érvénytelenített találatot is jegyzett, a mexikóiak motorja José Vázquez volt, 52 passzából 51 sikeresnek bizonyult, a kameruni térfélen 32/32 a mutatója.

• Mexikó egymás után az ötödik világbajnokságát kezdte úgy, hogy nem kapott ki, négy győzelem és egy döntetlen a mérlege. Sőt az 1994-es vb-ig visszamenőleg Németország és Brazília mellett csak Mexikó jutott túl mindig a csoportkörön.

• Rafa Márqueznek ez a negyedik világbajnoksága a mexikóiak csapatkapitányaként, míg Samuel Eto'ónak a negyedik vb-je negyedik klub játékosaként – 1998-ban a Leganést (kölcsönben a Real Madridtól), 2002-ben a Mallorcát, 2010-ben az Intert képviselte, most Chelsea-játékosként utazott ki. Ő a harmadik, aki legalább négy klub játékosaként volt vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik