Vb 2014: Sabella szerint átlépték a Rubicont, Van Gaal máris hazamenne

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.10. 01:11
null
Az argentinok örülhettek a végén most (Fotó: Reuters)
A brazíliai futball-vb-n a Hollandia–Argentína elődöntőben nem született gól 120 perc alatt, a tizenegyeseknél pedig az argentinok voltak jobbak, így Lionel Messiék jutottak a döntőbe. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!



„Hatalmas örömet érzek most, majd meglátjuk, mire visszük a döntőben – értékelt közvetlenül a lefújást követően Alejandro Sabella, az argentinok szövetségi kapitánya. – Eggyel kevesebb napunk van a pihenésre a finálé előtt, mint a németeknek. Továbbra is keményen kell dolgoznunk, alázattal és 100 százalékos erőbedobással.”

„Átléptük a Rubicont, vagy nem is tudom, mit, de megvan, bent vagyunk a döntőben – tette hozzá később, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. – Németország ellen nem kell öt csatár, olyan játékosok kellenek, akik el tudják szívni a teret a németek elől, nem hagynak nekik helyet, hogy futballozzanak. Ez a mérkőzés teljesen egyértelmű döntetlen volt, ha mi veszítünk a tizenegyesekkel, akkor is ezt mondom. Nagyszerű csapat ellen játszottunk. Egy nappal kevesebbet pihenhetünk, ráadásul hosszabbításos meccset játszottunk, és Németország lesz az ellenfél. Erősek fizikailag, erősek fejben, erősek csapatként, tudják, hogy kell dolgozni a győzelem érdekében. Minden megvan bennük. Nem lesz könnyű… Nagyon meg vagyok elégedve a játékosaimmal. Nagyon örülök, hogy a sokszor kritizált védőim ilyen teljesítményt mutatnak a világbajnokságon, megmutatják, hogy méltók a nemzeti mez viselésére. Nagyszerűen játszanak.”

MESSI IS ÜZENT
A négyszeres aranylabdás Lionel Messi az Instagramon köszöntötte rajongóit. „Nagyon büszke vagyok a csapatra! Fenomenális, milyen meccset játszottunk! Őrület, hogy a világbajnoki döntőbe jutottunk! Gyerünk, élvezzük!” – írta Messi.

A mester köszönetet mondott a szurkolótáborunknak, hiszen mivel nem kellett északon játszaniuk, mindig rengetegen támogathatták a helyszínen az albicelestét.

„Mindenki majd felrobban a boldogságtól, szerencsére jól ment a védés a legvégén. Az első naptól kezdve mondjuk, hogy a trófeáért jöttünk. A döntőben bármi lehetséges, hiszen ez csak egyetlen egy mérkőzés. Ma este ünneplünk még, de holnaptól csak a németekre és a fináléra koncentrálunk!” – így a mérkőzés egyik hőse, Sergio Romero, míg az utolsó 11-est a kapuba vágó csereember, Maxi Rodríguez elmondta, hogy maga is megijedt attól, amit tett.

„Régóta szenvedünk már ezért a sikerért, most végre eljutottunk oda, ahol mindig is lennünk kellett volna” – mosolygott szélesen a szinte önkívületi állapotban futballozó Javier Mascherano.

„Nagyon büszke vagyok a csapatra! Fenomenális, milyen meccset játszottunk! Őrület, hogy a világbajnoki döntőbe jutottunk! Gyerünk, élvezzük!” – írta Lionel Messi az Instagramra.

Van Gaal máris hazamenne (Fotó: Action Images)
Van Gaal máris hazamenne (Fotó: Action Images)

 

„Minimum egyenrangú ellenfelek voltunk, lehet, hogy jobbak is, így aztán borzalmas dolog alulmaradni – mondta el a maga véleményét a holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal is. – A bronzmeccset nem lenne szabad lejátszani, mindig is ez volt a véleményem, mindig is ezt hangoztattam. Egy nappal kevesebb pihenőnk van, ez nem fair. És az sem fair, hogy két vereséggel mehet haza egy csapat a tornáról. Ez nem sport. De már tíz, tizenöt éve is ezt mondtam. A bronzmérkőzésnek szerintem nincs helye a futballban, nem lenne szabad erre kényszeríteni a játékosokat.”

A holland szakember 2007-ben az AZ vezetőedzőjeként szerződtette Sergio Romerót az argentin Racing Clubtól.

„Nem én tanítottam Romerót tizenegyest védeni az AZ-nél, a kérdés is megalázó. Igen, én voltam az első edzője Európában, de ennyi – mondta a szakember. – Két játékos is visszautasította az első rúgás lehetőségét, így lyukadtam ki Vlaarnál. Remekül játszott, tele volt önbizalommal, végül őt jelöltem. Ez lett a vége, ez benne van a játékban.”

Arra, hogy miért nem cserélte le ismét Cillessent a tizenegyesrúgások előtt, a másik három cseréjével magyarázta: „Martins Indi közel állt a kiállításhoz, Clasie De Jong helyére taktikai csere volt, Van Persie elfáradt.”

 

„Nagyon nehéz most megszólalni, de gyorsan túl kell esni a szomorúságon – így a leginkább igyekvő holland, Arjen Robben. – Hihetetlenül büszkék lehetünk arra, amit elértünk. Bár lehet, hogy ezt nem kellene most mondanom, mert mindenki roppant csalódott és nagy fájdalmat érez. Olyan közel voltunk a fináléhoz! Rosszul játszottunk, de nem tudok hibáztatni senkit sem. Az argentinok jobbak voltak, fájdalmas, ám ez is a játék része. Voltak kisebb helyzeteink, nekem is, de nem nyertünk. Ismétlem, mégis büszkék lehetünk. A harmadik helyért nem sok értelme van játszani, csak az első helyért. A bronzmérkőzés teljesen fölösleges.”

 

„Nehéz, igazán nem tudom, mit lehetne mondani egy ilyen mérkőzés után – sóhajtott fel a kamerák előtt Wesley Sneijder. – Amikor elkezdtük a 11-eseket, olyan közelinek tűnt a siker, bíztunk abban, hogy megnyerjük ezt is. Megérdemeltük volna, különösen, hogy az argentinok egyértelműen a 11-espárbajra játszottak. Fájdalmasan érint a hibám, mindig nagy felelősség egy 11-es elvégzése.”

VB 2014
ELŐDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA 0–0 – 11-esekkel: 2–4
Sao Paulo
, Arena Corinthians. Vezette: Cakir (török)
HOLLANDIA:
Cillessen – De Vrij, Martins Indi (Janmaat, a szünetben), Vlaar – Kuyt, Wijnaldum, N. de Jong (Clasie, 62.), Blind – Sneijder – Van Persie (Huntelaar, 96.), Robben. Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
ARGENTÍNA: Romero – Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo – E. Pérez (Palacio, 81.), Mascherano, Biglia – Messi – Higuaín (Agüero, 82.), Lavezzi (M. Rodríguez, 101.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella

Tizenegyesrúgások (a vastaggal jelzettek belőtték): Vlaar, Messi, Robben, Garay, Sneijder, Agüero, Kuyt, M. Rodríguez. 2–4

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik