Vb 2014: kiesés esetén sem mond le Paulo Bento

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 10:02
Akkor sem mond le posztjáról Paulo Bento, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ha csapata nem jut be a nyolcaddöntőbe a brazíliai világbajnokságon.

A szakvezető jelezte a Ghána elleni utolsó, csütörtöki csoportmérkőzés előtt: a szövetséggel még áprilisban kötött megállapodása értelmében a 2016-os Európa-bajnokságon is ő vezeti az együttest.

„Nem mondok le, bármi lesz a vébén – mondta Bento. – Ghána ellen megpróbálunk a lehető legjobban játszani, aztán meglátjuk, mi lesz.”

A továbbjutás sorsa nem a portugálok kezében van, ugyanis ha a német és az amerikai válogatott döntetlent játszik egymással, akkor Portugália Ghánával együtt biztosan kiesik (a továbbjutási esélyekről részletesen ide kattintva olvashat).

A portugál válogatott az első fordulóban a németektől 4–0-ra kapott ki, és a következő körben úgy játszott 2–2-es döntetlent az Egyesült Államokkal, hogy Silvestre Varela a 95. percben egyenlített. Ha ez a gól nem születik meg, a Bento-csapat már a záró kör előtt elbúcsúzott volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik