Vb 2014: Japán első veresége Afrikától - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.15. 05:15
Elefántcsontpart a második félidőben szerzett gólokkal 2–1-re nyert Japán ellen a vb-n. A tornák történetében utóbbit afrikai válogatott először győzte le, amely ismételten jól hajrázott.

Elefántcsontpart a vb-történelem első afrikai válogatottja, amely kétszer is hátrányból tudott nyerni. A japán elleni 2–1-es sikert megelőzően 2006-ban Szerbia és Montenegró ellen győztek: akkor 0–2-ről lett nekik 3–2.


Serge Aurier a második elefántcsontparti játékos a vb-történelemben, aki egy meccsen két gólpasszt könyvelhetett el magának. Erre korábban csak Arthur Boka volt képes 2010-ben Észak-Korea (3–0) ellen.


Elefántcsontpart tizenegy vb-góljából hetet szerzett a mérkőzések harmadik harmadában, a 60. és a 90. perc között.


Japán a vb-történelemben először kapott ki afrikai válogatottól. Korábban Kamerunt (1–0) és Tunéziát (2–0) is legyőzték, sőt, még gólt sem kaptak.


Honda Keiszuke harmadik vb-gólját szerezte, amellyel a legeredményesebb japán játékos lett a tornák történetében. Japán legutóbbi öt találatából négyben – három gól és egy assziszt – tevékenyen részt vállalt. Honda amúgy négy éve győztes gólt szerzett Kamerun ellen, a vezető találat most is összejött, a folytatás már nem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik