Vb 2014: gól még nem született ilyen későn - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 02:01
Nem meglepő: Németország újabb nyolcaddöntőt nyert, miközben Dzsabu megszerezte a 150. gólt is a vb-n – nincs messze a rekord.

A német labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Algériát a brazíliai világbajnokságon, így bejutott a negyeddöntőbe. A rendes játékidő gól nélküli döntetlenje után André Schürrle és Mesut Özil találata jelentette a továbbjutást a németeknek, Abdelmumen Dzsabu az utolsó pillanatokban szépített. A találkozót követően összeszedtük a mérkőzésre vonatkozó legérdekesebb statisztikákat, íme! A német labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 2–1-re legyőzte Algériát a brazíliai világbajnokságon, így bejutott a negyeddöntőbe. A rendes játékidő gól nélküli döntetlenje után André Schürrle és Mesut Özil találata jelentette a továbbjutást a németeknek, Abdelmumen Dzsabu az utolsó pillanatokban szépített. A találkozót követően összeszedtük a mérkőzésre vonatkozó legérdekesebb statisztikákat, íme!

1. Raisz M'Bolhi a harmadik játékos, aki a vesztes féltől kapta meg a vb-n a meccs legjobbja díjat. A másik kettő is kapus volt: Ochoa (vs. Hollandia) és Buffon (vs. Uruguay).

2. Abdelmumen Dzsabué volt a vb-k történetének legkésőbb született gólja: az algériai játékos 120:51-nél rúgta a labdát a kapuba, így 36 mp-cel „túltett” Alessandro Del Pierón, aki a Németország elleni elődöntőben vette be a hálót 2006-ban.

3. Németország 1986 óta megnyerte az összes nyolcaddöntős párharcát a világbajnokságokon.

4. Dzsabuéval már 150 gólnál járunk a világbajnokságon, veszélyben a 2002-es mennyiség (161) és nem elérhetetlen a 1998-as rekord sem (171).

5. Manuel Neuer 19-szer ért labdába a büntetőterületen kívül a mérkőzésen, mindegyik kapusnál többször ezen a vb-n.

+1. Németországnak határozottan negatív a mérlege ellen a franciák ellen az újjáegyesülés óta: a Nationalelf hat meccsből négyet is elveszített és mindössze egyet nyert a rivális ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik