Vb 2014: félt a szenvedélytől Van Gaal, de győzött a 4-3-3

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 21:57
null
Van Persie és Depay egyaránt úgy véli: a másiknak is köszönhetik a győzelmet (Fotó: Action Images)
Depay a nagypapájának és Istennek, Cahill az ausztrál gyerekeknek ajánlotta gólját.

 

A holland válogatott 3–2-re nyert az ausztrálok ellen a világbajnokság B-csoportjának második fordulójában. A mérkőzés utáni nyilatkozatokból az derül ki, hogy a hollandok a játékrendszer megváltoztatásában látják a győzelem kulcsát, míg az ausztrálok a vereség ellenére büszkék teljesítményükre.

„Tudtam a meccs előtt, hogy nehéz lesz, mert szenvedély és meggyőződés fűti az ausztrálokat. Labdabirtoklásban nagy problémáink voltak, az ausztrálok gyakran még a kapusig is hátrajátszották a labdát. A második félidőben átálltunk 4–3–3-ra, és akkor már jobban játszottunk, több nyomást tudtunk gyakorolni, és ennek meg is lett az eredménye” – nyilatkozta a találkozó után Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya.

„Szívszorító ez a vereség, mert a játékosaim jutalmat érdemeltek volna. Mindenki kiemelkedőt nyújtott. A mérkőzés nagy részében úgy tűnt, hogy sokkal inkább közelebb állunk a bravúrhoz, mint nem” – mondta csalódottan Ange Postecoglou, az ausztrálok edzője, akivel egyetértett a csapat első gólját szerző Tim Cahill is.

„Elképesztő produkciót nyújtottunk. Azt hiszem, mindannyian tudtuk, hogy ez a mi nagy esélyünk. Nagyon sok videót megnéztünk róluk, és úgy gondoltuk, hogy megnyerhetjük a meccset. Nagy nyomást gyakoroltunk az elején, és azt hiszem, különleges pillanatok voltak ezek az ausztrál futball számára, mert tiszteletet vívtunk ki magunknak.”

A New York Red Bulls támadója így beszélt a góljáról: „Újabb meghatározó momentuma a pályafutásomnak, ismét egy olyan gól, amelyre büszke lehetek. Mindenki arról álmodik, hogy a vébén játszhat, és én csak azt remélem, hogy a gyerekeknek otthon, Ausztráliában és a máshol a világban példát tudok mutatni” – tette hozzá Cahill.

„Sokat elemeztük az ellenfelet, tudtam, hogy keresni kell az egy az egy elleni szituációkat – mondta a lefújás után a meccset eldöntő Memphis Depay. – Olyan játékosok mellett, mint Robben, Sneijder vagy Van Persie, könnyű játszani, mindig találsz üres embert. Én csak azt tettem, amit szoktam, megpróbáltam veszélyes lenni. Nagypapámnak és Istennek ajánlom a gólomat.”

Depay az első félidő végén Bruno Martins Indi helyére állt be a csapatba, aki az első hírek szerint agyrázkódást szenvedett.

„Továbbjutunk két meccs után, amit talán senki sem várt – fogalmazott a Manchester United támadója, Robin van Persie, aki ugyancsak betalált. – A gólom nagyon fontos volt, és amikor bement a lövés, éreztem, hogy a győzelem is meglehet. A következő meccsen nem lehetek ott, de nagyon örülök, hogy ma ismét három pontot szereztünk. Kétszer álltunk fel a meccsen, mert az elején nagy nyomás alá helyeztek minket az ausztrálok, akik rengeteget futottak. A második félidőben visszatértünk a korábban használt rendszerünkhöz, és Depay nagyszerű góljával megnyertük a meccset.”

B-CSOPORT
AUSZTRÁLIA–HOLLANDIA 2–3 (1–1)
Porto Alegre, Estádio Beira-Rio, 42 877 néző. Vezette: Halmuidi (algériai)
AUSZTRÁLIA: Ryan – McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson – Jedinak, McKay – Leckie, Bresciano (Bozanic, 52.), Oar (Taggart, 77.) – T. Cahill (Halloran, 70.). Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou
HOLLANDIA:Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi (Depay, 45.), Blind – De Guzmán (Wijnaldum, 78.), Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie (Lens, 87.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: T. Cahill (21.), Jedinak (54. – 11-esből), ill. Robben (20.), Van Persie (58.), Depay (68.)

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN: Spanyolország–Chile 0–2

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 2 2 8–3 +5 6
2. Chile 2 2 5–1 +4 6
3. Ausztrália 2 2 3–6 –3 0
4. Spanyolország 2 2 1–7 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik