Vb 2014: Csapatom megmutatta mentális erejét - Wilmots

Vágólapra másolva!
2014.06.17. 23:23
A belga kapitány tudta, hogy a kispad fog dönteni, Vahid Halilhodzic szerint az algériaiak nem bírnak 90 percet.

A belga labdarúgó-válogatott két csereember, Marouane Fellaini és Dries Mertens góljával hátrányból fordított, és 2–1-re nyert Algéria ellen a világbajnokság H-csoportjának első találkozóján. Marc Wilmots, a belgák kapitánya szerint nem volt zökkenőmentes a mérkőzés, de játékosai megmutatták, hogy fejben erősek. 2–1-re nyert Algéria ellen a világbajnokság H-csoportjának első találkozóján. Marc Wilmots, a belgák kapitánya szerint nem volt zökkenőmentes a mérkőzés, de játékosai megmutatták, hogy fejben erősek.

„A játékosaim túlságosan feszültek és stresszesek voltak. A körülmények nem segítettek minket, de sikerült türelmesnek maradnunk, és kihasználtuk az algériaiak fáradtságát. A szünetben azt mondtam a játékosaimnak, hogy a kispad fogja jelenteni a különbséget, és végül igazam lett” – nyilatkozta a találkozó után a belgák első embere.

Wilmots összességében elégedett volt nemcsak az eredménnyel, hanem csapata hozzáállásával is. „Nehéz meccs volt. Keveset hibáztunk, de a világbajnokságon mind megbüntetik. A második félidőben ugyanakkor fiatal csapatom megmutatta mentális erejét” – fogalmazott.

Vahid Halilhodzic, az algériaiak bosnyák trénere elsősorban játékosai félszegsége miatt mérgelődött. „Túl sokat engedtünk a második félidőben. Kicsit többet kellett volna futnunk, egy kicsit bátrabbnak kellett volna lennünk. Nem gondoltuk, hogy Belgium képes lesz megszerezni a második gólt is, de fizikailag a belgák jobbak voltak” – mondta a „sivatagi rókák” szakvezetője.

„A játékosaim visszaestek a második játékrészben, néhányan közülük cserét kértek, és ez a félidő megmutatta a különbséget tapasztalatban is. A belgák frissebbek voltak, mi pedig hibáztunk, de nem lehetünk elégedetlenek a játékunkkal. Fiatalok a játékosaim, nincs elég tapasztalatuk, nem tudnak még kilencven percet végigjátszani ugyanazon a szinten. Minden játékosunknak javítani kell a fizikai kondícióján. Csapatom annyit nyújtott, amennyire képes jelenleg” – mondta Halilhodzic.

VB 2014
H-CSOPORT
, 1. FORDULÓ
Belgium–Algéria 2–1 (0–1)
Belo Horizonte, 57 000 néző. Vezette: M. Rodríguez (mexikói)
BELGIUM:
Courtois – Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen – Witsel, De Bruyne, Chadli (Mertens, a szünetben), Dembélé (Fellaini, 65.), E. Hazard – Lukaku (Origi, 58.). Szövetségi kapitány: Marc Wilmots
ALGÉRIA: M'Bolhi – Mosztefa, Bugerra, Hallis, Gulam – Taider, Medzsani (Gilasz, 84.), Bentaleb – Feguli, Szudani (Szlimani, 66.), Mahrez (Laszen, 72.). Szövetségi kapitány: Vahid Halilhodzic
Gólszerző: Fellaini (70.), Mertens (80.), ill. Feguli (25. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik