Vb 2014: Costa Rica bosszút állt Uruguayon - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.15. 00:18
Uruguay meglepetésre kikapott Costa Ricától (1–3), utóbbi így revánsot vett egy négy évvel ezelőtti sérelemért. Uruguay nyeretlenségi szériája és meccsenkénti háromkapottgólos sorozata is nőtt.

Costa Rica 84 éve az első CONCACAF-csapat, amely vb-n három gólt szerez egy CONMEBOL-együttes ellen. 1930: Argentína–Mexikó 6:3

Uruguay az 1970-es vb óta nem nyerte meg saját első meccsét világbajnokságon.

A vb-tornák történetében csak Brazíliának (11) és Argentínának (10) van több kiállított futballistája, mint Uruguaynak. A vb-k legutóbbi három piros lapja közül kettőt uruguayi játékosnak mutattak fel: négy éve Luis Suárez jutott a kiállítás sorsára a Ghána elleni negyeddöntőben, ma a Costa Rica elleni csoportmeccsen Maxi Pereira.

A négy éve vb-4. Uruguay legutóbbi négy vb-meccse közül egyiket sem tudta megnyerni. A mai, Costa Rica elleni brazíliai vesztes premiert (1–3) megelőzően sorrendben visszafelé Dél-Afrikában a bronzmeccsen kikapott a németektől (2–3), előtte az elődöntőben a későbbi ezüstérmes hollandoktól (2–3), míg a negyeddöntő 1–1-es döntetlenje után – amely Luis Suárez túlórás védéséről maradhat még emlékezetesebb – csak a tizenegyespárbajban múlta felül (4–2) Ghánát. Nem mellékesen tehát utóbbi három meccsét három-három kapott góllal zárta a dél-amerikai együttes.

Ha már szóba került a 2010-es vb: az amerikai kontinensen észak és dél playoffpárharcát Costa Rica és a Uruguay vívta egymással, utóbbi az idegenbeli 1–0-s siker után otthon 62 ezer néző előtt 1–1-es döntetlennel kvalifikálta magát a tornára. Costa Rica számára most megadatott a visszavágás – sikerült is élnie vele...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik