Vb 2014: Brazília a purgatóriumban, kudarc esetén vár a pokol

Vágólapra másolva!
2014.03.27. 11:16
null
A teresópolisi edzőpályák (Fotó: Reuters)
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) felavatta új, minden igényt kielégítő edzőkomplexumát Teresópolis városában. A házigazda brazil válogatott az új létesítményben készül a világbajnokság alatt.

A brazil válogatott játékosai és stábtagjai külön szobát kapnak a világbajnokság alatt, s az új komplexum luxuskörülményeket biztosít a hazai sztároknak. A házigazdák nemzeti csapata Luiz Felipe Scolari szövetségi kapitány kérésére nem tart nyilvános edzést a világbajnokság alatt.

„Ebben az új létesítményben a játékosok megtalálnak mindent, vagy még többet is, amihez a klubjukban hozzászoktak. Ettől kezdve a miénk a felelősség. Megfelelően kell dolgoznunk ahhoz, hogy teljesítsük az egész ország vágyát, és világbajnokok legyünk” – mondta Scolari.

„Most a purgatóriumban vagyunk. Ha megnyerjük a világbajnokságot, mennybe megyünk, kudarc esetén viszont vár a pokol – és ezt el is mondtam Felipaónak” – így a szövetség elnöke, José Maria Marin.

Scolari május hetedikén már kihirdeti a végleges, 23 fős világbajnoki keretét. A brazil válogatott május 26-án költözik be a teresópolisi bázisra. A selecao június 12-én, Horvátország ellen kezdi meg a vb-szereplését, míg a torna előtt Panamával (június 3., Goiania), illetve Szerbiával (Sao Paulo, június 6.) játszik felkészülési mérkőzést.

A teresópolisi futballközpont (Fotó: Reuters)
A teresópolisi futballközpont (Fotó: Reuters)
A teresópolisi futballközpont (Fotó: Reuters)
A teresópolisi futballközpont (Fotó: Reuters)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik