Vb 2014: Reus bokaszalag-szakadást szenvedhetett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.07. 08:07
null
Egy rossz mozdulat Marco Reus vb-jébe kerülhet (Fotó: Action Images)
A német labdarúgó-válogatott szélsője, Marco Reus az elsődleges diagnózis szerint részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, és nagy valószínűséggel kihagyja a világbajnokságot.

A Borussia Dortmund labdarúgója a 43. percben sérült meg az Örményország elleni felkészülési mérkőzésen. A kezdőkörben tolta volna meg a labdát, amelyet az örmény védő éppen elrúgni akart, de az elé belépő német vádliját találta el, akinek saját maga alá fordult a bokája.

Reust a találkozót követően azonnal kórházba szállították, és az első diagnózis szerint részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, ezt a német szövetség is megerősítette.

Súlyos sérülés esetén a válogatottak 24 órával az első vb-mérkőzésük előtt még végrehajthatnak cserét a keretben. A Kicker információi szerint Reus helyére Kevin Vollandot, a Hoffenheim labdarúgóját, vagy Leon Goretzkát, a Schalke futballistáját hívhatja be Joachim Löw kapitány.

A német válogatott jelenlegi kerete
Kapusok:1Manuel Neuer(Bayern München), 22Roman Weidenfeller(Borussia Dortmund), 12Ron-Robert Zieler(Hannover 96)
Védők:20Jérome Boateng(Bayern München), 16Philipp Lahm(Bayern München), 15Erik Durm(Borussia Dortmund), 2Kevin Grosskreutz(Borussia Dortmund), 5Mats Hummels(Borussia Dortmund), 4Benedikt Höwedes(Schalke 04), 17Per Mertesacker(Arsenal)
Középpályások:14Julian Draxler(Schalke 04), 3Matthias Ginter(SC Freiburg), 19Mario Götze(Bayern München), 18Toni Kroos(Bayern München), 7Bastian Schweinsteiger(Bayern München), 23Christoph Kramer(Mönchengladbach), 6Sami Khedira(Real Madrid), 8Mesut Özil(Arsenal)
Támadók:11Miroslav Klose(Lazio), 13Thomas Müller(Bayern München), 10Lukas Podolski(Arsenal), 21Marco Reus(Borussia Dortmund), 9André Schürrle(Chelsea)
Szövetségi kapitány:Joachim Löw

 

Michael Ballack 2010-es hiánya után Marco Reus is részleges bokaszalag-szakadás miatt hagyhat ki vb-t (Fotó: freiepresse.de)
Michael Ballack 2010-es hiánya után Marco Reus is részleges bokaszalag-szakadás miatt hagyhat ki vb-t (Fotó: freiepresse.de)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik