Vb 2014: Blatter ígéri, bevetik a technikát a gólvonal környékén

Vágólapra másolva!
2011.12.06. 08:59
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke egy minapi lapinterjúban arról beszélt: a 2014-es világbajnokságon olyan technológiát alkalmaznak majd, amelyiknek segítségével minden helyzetben egyértelműen eldönthető lesz, áthaladt-e a labda a gólvonalon.

„A 2014-es világbajnokságon lesz olyan technológia, amelynek révén elkerülhetők a fantomgólok – mondta Blatter a spanyol El Mundo Deportivo című lapnak. – Két olyan rendszert is tanulmányozunk, amely megfelel a megbízhatósággal, a gyors és egyszerű használattal kapcsolatos elvárásainknak.″

Blatter korábban nem volt egyértelmű híve a technika segítségül hívásának, ám sohasem zárta ki a lehetőséget, hogy a FIFA megfontolja a külső segítséget, ha „megfelelő″ berendezést talál.

Az egyik emlékezetes gólvonal körüli vitás eset a 2010-es világbajnokság Németország–Anglia nyolcaddöntőjében (4–1) történt: az angol Frank Lampard lövése nyomán a labda a televíziós felvételek tanúsága szerint a lécről egyértelműen a gólvonal mögé pattant, csakhogy a játékvezető nem észlelte ezt, így nem adta meg a gólt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik