Vb 2014: Blanc nem érti, hogy a franciák miért a 2. kalapba kerültek

Vágólapra másolva!
2011.07.31. 11:21
Címkék
Szombaton kisorsolták a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőcsoportjait. Európában a vb- és Eb-győztes Spanyolország egy ötösbe került Franciaországgal. Vicente del Bosque nyugodtan fogadta a hírt, a franciák szövetségi kapitánya, Laurent Blanc viszont kissé ideges volt.

„Nem tudom, Franciaország miért került a második kalapba, és miért volt magasabban rangsorolva Görögország, Norvégia és Horvátország is – kritizálta a kiemelést Blanc. – Várt ránk egy csapat az első kalapból, és a legerősebbet kaptuk meg közülük. Az első kalapba kellett volna kerülnünk, ezzel szemben a legutóbbi világbajnokság legjobbjával sorsoltak össze minket, de most már nem tehetünk semmit.”

A FIFA a világranglista alapján sorolta be a csapatokat, és mivel a franciák csak a tizedik helyen állnak az európai csapatok közül, a második kalapban kaptak helyet. Csak a csoportgyőztesek jutnak ki automatikusan a brazíliai vb-re, így Franciaország és Spanyolország közül az egyik valószínűleg pótselejtezőre kényszerül. Bár nem lehet leírni a kvintett többi tagját sem.

„A selejtezők mindig veszélyesek… Fehéroroszország például négy pontot szerzett tőlünk” – mondta Blanc, akinek csapata a 2012-es Eb-selejtezőkben is összekerült a fehéroroszokkal, akik Párizsban 1–0-ra nyertek, Minszkben pedig 1–1-et játszottak esélyesebb ellenfelükkel.

A kisebb csapatok lebecsülésének veszélyeire hívta fel a figyelmet a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque is.

„Ha csak a franciákra koncentrálunk, akkor a többi csapat ellen kerülhetünk bajba, ami veszélybe sodorhatja a vb-részvételünket. Nagy árat fizethetünk azért, ha nem ugyanúgy készülünk Finnország vagy Grúzia ellen is” – mondta Del Bosque, aki nem örült, de nem is szomorkodott az ellenfeleiket megismerve.

AZ EURÓPAI SELEJTEZŐCSOPORTOK
A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT E-CSOPORT
Horvátország Olaszország Németország
Hollandia
Norvégia
Szerbia
Dánia
Svédország Törökország
Szlovénia
Belgium
Csehország Írország
MAGYARORSZÁG
Svájc
Skócia Bulgária Ausztria Románia Albánia
Macedónia Örményország Feröer Észtország Ciprus
Wales Málta Kazahsztán Andorra Izland
F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT I-CSOPORT
Portugália
Görögország
Anglia
Spanyolország
Oroszország
Szlovákia
Montenegró
Franciaország
Izrael
Bosznia-Hercegovina
Ukrajna
Fehéroroszország
Észak-Írország Litvánia Lengyelország Grúzia
Azerbajdzsán Lettország Moldova Finnország
Luxemburg Liechtenstein San Marino

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik