Vb 2014: „Adieu, Brazília” - keseregnek a törökök

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.10.16. 14:01
Bár a törökök reménykedtek a csodában, végül keserűen vették tudomásul, hogy labdarúgó-válogatottjuk nem tudta megszerezni a pótselejtezőt érő második helyet a csoportjában, s végül Hollandia, Románia és Magyarország mögött csupán a negyedik lett.

Az országot a közelmúltban futball bunda- és doppingbotrány is megrázta, ráadásul Isztambul elbukta a 2020-as olimpia rendezési jogáért vívott versenyt, most pedig jött a labdarúgó-válogatott kudarca.

A törökök kedden 2–0-ra kaptak ki a már biztos csoportelső, s ezáltal vb-résztvevő hollandoktól az Isztambul Kadiköy városrészében található Sükrü Saracoglu Stadionban. Az esetleges győzelem a muzulmán áldozati ünnep, az íd al-adha megkoronázása lett volna a futballőrült Törökországban.

„Adieu, Brazília” – írta szerdán a Posta című újság, a Cumhuriyet pedig a „Rossz vég Kadiköyben” címet adta tudósításának. A Fanatik az interneten azt írta: „Keserű ünnep”.

A hollandoktól elszenvedett vereség ugyanakkor nem volt váratlan, már hetek óta a csoda szükségességét emlegették a szakértők, amikor ez a mérkőzés, illetve a pótselejtező elérése szóba került. Fatih Terim együttese kedden mindent megtett a sikerért, de végül eredménytelen maradt.

„Az egész török néptől bocsánatot kérünk” – fogalmazott Terim, aki augusztusban vette át ismét a válogatott irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik