Vb 2014: A német kiütésből Argentína profitálhat - Maradona

Vágólapra másolva!
2014.07.10. 13:48
null
Maradonának sikerült: az 1986-os vb-döntőben a németek ellen győzelemre vezette Argentínát
Diego Maradona szerint a brazilok kiütése után a német válogatott túlságosan magabiztossá vált, ez pedig előnyt jelenthet Argentína számára.


„Ők [a németek], ahogy mi mondjuk, nagyképűek – vélekedett Maradona a venezuelai Telesur elemzőműsorában. – Ez jó Argentína számára.”

A dél-amerikaiak az elődöntőben gól nélküli döntetlen után tizenegyesekkel kiharcolták a fináléba jutást, így a vb-k történetében harmadszor csaphatnak össze a nationalelffel. Maradona ott volt az 1986-ban Mexikóban aranyat nyerő, majd 1990-ben Olaszországban ezüsttel záró argentin csapatban is, és nem hiszi, hogy az ellenfél legyőzhetetlen lenne hazája számára.

A korábbi klasszis továbbá dicsérte az albiceleste hozzáállását és eltökéltségét, külön kiemelve Javier Mascherano hollandok elleni játékát.

„Mascherano és még tíz játékos – mondta az elődöntővel kapcsolatban Maradona, aki a „pitbullal” ellentétben Lionel Messinél úgy érezte, hogy nem hozta a tőle elvárt szintet Hollandia ellen. – Úgy gondolom, hogy kicsit fáradtnak érezte magát.”

Brazíliából tudósító munkatársaink a Sony Xperia Z2 okostelefonok kreatív effektjeit akár rögzítés közben is használhatják. (x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik