Vb 2014: horvát vérmérséklet német mentalitással ötvözve

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.08. 16:25
Niko Kovac, a horvát válogatott szövetségi kapitánya a németek győztes mentalitását szeretné ötvözni a horvátokra jellemző temperamentumos hozzáállással a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

A 42 éves Kovac tagja volt a horvátok 1990-es évekbeli aranygenerációjának és az 1998-as vb-n bronzérmes csapatnak. A kiváló középpályás Németországban született, ott is nőtt fel, és játékoskarrierje nagy részét is a Bundesligában töltötte. Futballozott többek között a Hertha BSC-ben és a Bayern Münchenben is. A szakember most kapitányként azt szeretné, ha sikerülne a német professzionalitást átültetnie a nemzeti válogatottba.

„Akkor tudunk igazán jó csapat lenni, amikor szenvedélyes hozzáállásunkat hidegvérrel tudjuk ötvözni a kulcsfontosságú pillanatokban" – fogalmazott Kovac, aki októberben, a vb-selejtezők végén vette át az együttes vezetését, és irányításával novemberben sikerrel vívta meg az izlandiak elleni pótselejtezőt a válogatott.

A horvát csapat Brazíliával, illetve Kamerunnal és Mexikóval van azonos csoportban a világbajnokságon, amelynek nyitó mérkőzésén a házigazdák együttesével csap össze.

„Nyilvánvalóan a brazilok a csoport favoritjai, de a második helyért óriási lesz a harc" – mondta a szakember hozzátéve, hogy már amikor elvállalta a kapitányi posztot, tudta, élete legkeményebb hetei várnak rá Brazíliában, mert Horvátországban óriásiak a várakozások a válogatott vb-szereplését illetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik