Vb 2014: a holland exkapitány nem vállalná be az 5-3-2-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.03. 10:42
Bert van Marwijk, a holland válogatott korábbi szövetségi kapitánya úgy véli, Louis van Gaal sokat kockáztat az 5–3–2-es felállás bevezetésével. Az oranjéval 2010-ben vb-ezüstérmet szerző szakember nem vállalta volna be ezt a stílusváltást. A keretből a Stoke City légiósát hiányolja.

„Minden joga megvan ahhoz, hogy öt-három-kettőben játszassa a csapatot, de én nem tenném, ez nem az én taktikám. Ez nem kis módosítás a korábbi játékrendszeren, hanem teljesújjáépítése a játéknak, amihez sok-sok labdarúgó szükséges. Én olyan edző vagyok, aki fix rendszerben játszana – mondta Van Marwijk, akinek a keret összeállításához is volt hozzáfűzni valója. – Egy ponton van határozott észrevételem, ki nem hagytam volna Erik Pieterst. Remek szezonja volt a Stoke Cityben, nem volt annyira szem előtt, de komplett játékossá vált. Talán még egy fiatal támadót kivittem volna a Jerold Promes, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena hármasból, bármelyikük adhatna valami extrát.”Van Marwijk, akinek a keret összeállításához is volt hozzáfűzni valója. – Egy ponton van határozott észrevételem, ki nem hagytam volna Erik Pieterst. Remek szezonja volt a Stoke Cityben, nem volt annyira szem előtt, de komplett játékossá vált. Talán még egy fiatal támadót kivittem volna a Jerold Promes, Jean-Paul Boëtius, Tonny Vilhena hármasból, bármelyikük adhatna valami extrát.”

Van Marwijk hozzátette, örül neki, hogy végre ismét szurkolóként nézhet világbajnokságot, de lát erőt a holland válogatottban ahhoz, hogy ismét a döntőig jusson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik