Vb 2014: a franciák nem bírtak Paraguayjal Nizzában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.01. 22:56
null
A francia védelem ezúttal is biztosan állt a lábán - szabadrúgásból egyenlített Paraguay (Fotó: Reuters)
A világbajnokságra készülő francia labdarúgó-válogatott Nizzában 1–1-es döntetlent játszott Paraguayjal.

 

Az első félidőben a franciák voltak a kezdeményezőbbek, Olivier Giroud és Loic Rémy előtt több nagy helyzet is adódott, ám egyikből sem születt gól. Rémy négy lövéssel próbálkozott – többel, mint az egész paraguayi válogatott (3) –, igaz, egyik sem találta el a kaput.

A szünet után még inkább rákezdett az eső, de a hazaiak a romló körülmények között is vezettek néhány szép támadást. Didier Deschamps szövetségi kapitány elégedetten nyugtázhatta, hogy Mathieu Valbuena és Giroud egyre jobban kombinál egymással.

Az eredmény azonban továbbra sem változott, és sokáig a cserék segítségével sem sikerült a franciáknak feltörniük a paraguayi védelmet. A 81. percben aztán egy szöglet után a Rémyt váltó Antoine Griezmann a bal oldalról mértani pontossággal a hosszú alsó sarokba tekert. 1–0

Mégsem örülhetett győzelemnek a nizzai közönség, ugyanis a 89. percben Víctor Cáceres szabadrúgása megtréfálta Hugo Llorist, így 1–1 lett a vége. A franciák három (győztes) mérkőzés után kaptak újra gólt, az előző találkozókon Ukrajnát, Hollandiát és Norvégiát nullázták le a „kékek”.

LABDARÚGÁS, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FRANCIAORSZÁG–PARAGUAY 1–1 (0–0)
Nizza. V:
C. Gómez (spanyol)
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Sagna, Koscielny, Sakho (Mangala, a szünetben), Evra – Pogba, Cabaye (Mavuba, a szünetben), Matuidi (Grenier, 64.) – Valbuena (M. Sissoko, 72.), Giroud, Rémy (Griezmann, 64.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
G: Griezmann (82.), ill. Cáceres (89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik