Vb 2014: a francia mez gyártása felbőszítette a minisztert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.11. 11:32
Arnaud Montebourg, a francia kormány termelésfejlesztési minisztere kedd reggel egy rádióműsorban hangot adott elégedetlenségének, mondván, nem tudja felfogni, miért gyártják a francia labdarúgó-válogatott mezét Thaiföldön, amikor Franciaországban is el tudnák készíteni kiváló minőségben.

A franciaországi termékek hivatásos szószólójának számító miniszter a francia RTL kedd reggeli műsorában azt fejtegette: megérti, ha kevésbé tehetős fogyasztók esetében fontos szempont az olcsóság, de akinek van rá pénze, annak hűségesnek kellene lennie a ruhaiparban különösen nagy presztízsű „made in France” védjegyhez.

„Márpedig a Francia Labdarúgó-szövetségnek van elegendő pénze, úgyhogy nem vagyok elégedett. Nem értem, miért kell Thaiföldön gyártatni valamit, amit idehaza nagyon jó minőségben elő tudnánk állítani” – értetlenkedett Arnaud Montebourg.

A miniszteri felszólamlásról beszámoló L'Équipe francia sportnapilap emlékeztet: a Nike az ázsiai országban gyártja a nemzeti szimbólumnak tekinthető válogatott mezt, így az valójában thaiföldi termék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik