Vb 2014: Elszakítja gyökereitől a brazil focit a FIFA - Cantona

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.27. 16:06
Eric Cantona, a Manchester United és a francia válogatott legendája szerint a FIFA stadionokra vonatkozó, szigorú szabályzata, illetve a magas jegyárak az idei világbajnokságon elszakítják a gyökereitől a brazil labdarúgást. A futball ugyanis a dél-amerikai országban a szegény emberek sportja, ők tették eddig hangulatossá a stadionokat, de a vb-n esélyük sem lesz arra, hogy bejussanak a mérkőzésekre.

„Brazíliában az utca emberére épül a labdarúgás, ez a réteg jelenti a sportág gyökereit. A világbajnoksággal és a FIFA szabályozásával éppen azt érik el, hogy ezeket az embereket elszakítják a futballtól, és csak a tévében nézhetik a mérkőzéseket – mondta Cantona. – Nem elég, hogy a brazil átlagemberek számára elérhetetlenné teszik a meccseket a magas jegyárakkal, a hangulatot is tönkreteszik azzal, hogy csak ülőhelyek vannak a stadionokban. Voltam a Maracanában, és éppen az adott neki kivételes hangulatot, hogy a lelátón álltak az emberek, volt helyük táncolni, vonatozni. Varázslatos volt, de erre az idén esély sincs a szigorú keretek miatt.”Cantona. – Nem elég, hogy a brazil átlagemberek számára elérhetetlenné teszik a meccseket a magas jegyárakkal, a hangulatot is tönkreteszik azzal, hogy csak ülőhelyek vannak a stadionokban. Voltam a Maracanában, és éppen az adott neki kivételes hangulatot, hogy a lelátón álltak az emberek, volt helyük táncolni, vonatozni. Varázslatos volt, de erre az idén esély sincs a szigorú keretek miatt.”

Cantona elmondta, ugyanezt a jelenséget a Manchester Unitednél is látta, az állóhelyek megszüntetésével és a jegyárak emelésével „megölték” a jó hangulatot az Old Traffordon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik