Úgy hajították ki Luist, mint egy kutyát - a nagymama és a csk reakciója

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 07:43
null
Luis Suárez a történtek ellenére hős marad Uruguayban (Fotó: Action Images)
Nagymamája szerint Luis Suárez szüleinek válása okozza a játékos elborult pillanatait, de ő és a csapattársak is felháborodtak.

Hazautazott Montevideóba Luis Suárez, az olasz Giorgio Chiellini megharapásáért 9 válogatott meccsről s emellett 4 hónapra mindenféle futballtevékenységtől eltiltott labdarúgó, akit hősként köszöntöttek az uruguayi fővárosban, 500 szurkoló fogadta a repülőtéren. Suárez még nem nyilatkozott, de a nagymamáját már sikerült megszólaltatni.

„Mindenki tudja, mit tettek Luiszal. Azt akarták, hogy eltűnjön, és léptek is, megoldották. Kihajították, mint egy kutyát az út szélére. Nagyítóval figyelték minden mozdulatát, és csak arra vártak, hogy indokot találjanak az eltüntetésére. Barbárok – nyilatkozta mérgesen Lila Piríz da Rosa. – Én nem tudok rá haragudni, hiszen a nagymamája vagyok, és nagyon szeretem. Nem tudom, mi okozza ezeket a pillanatokat nála, talán a szülei válása. Ne is kérdezzenek többet, kérem!”

A játékos egyik személyes szponzora, az Adidas elvetette azt a tervét, hogy a 2015-ös reklámkampányát részben Luis Suárezre építi. Az uruguayi szövetség fellebbezett a FIFA döntése ellen, de a játékos hazautazása is mutatja, hogy nem hisznek a szankció jelentős enyhítésében. A szövetség a hivatalos Twitter-oldalán támogatásáról biztosította a csatárt, míg a játékostársak közül Diego Lugano szólalt meg az eltiltás kapcsán.

„Felháborodás és tehetetlenség lett úrrá a válogatottunkon – írta közösségi bejegyzésében az uruk csapatkapitánya. – Szeretnénk igazságosabb világban élni, de az sajnos nem létezik. Ölelésünket küldjük Luisnak, aki mindig önmagát adja, illetve családjának, amely hozzá hasonlóan rengeteget szenved amiatt, ahogy vele bánnak. Mi mindig büszkék leszünk Luisra, mert megérdemli. Ami pedig minket illet, nem tudják megtörni a csapatunkat. Tovább küzdünk alázattal, egységesen, elszántan és a hibáinkat beismerve, mindig emelt fővel.”

José Mujica uruguayi elnök is megszólalt.

„Nem tudom megmagyarázni, miért jön elő nála időnként, talán gyerekded vicc tőle. De azt nem értem, hogy ha a bíró nem bünteti meg, milyen alapon ítélkeznek videóról? Ilyen alapon az összes be nem fújt szabálytalanságot újra kellene vizsgálni. Vagy a bírót kell videós szakikkal helyettesíteni. Luist nem ezért szeretjük, hanem a futballjáért. Néha sajnos úgy viselkedik, mint az utca gyermeke. Nem egy filozófus, na!” – mondta a rendkívül szerény és szimpatikus államelnök.

Brazíliából tudósító munkatársaink Sony Xperia Z2 okostelefonja a formatervezés magasiskolája. (x)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik