Scolari: Neymar jelenti a különbséget

Vágólapra másolva!
2013.06.16. 13:55
null
Scolari szerint Neymar trükkjei minden meccsen nyerők lehetnek (Fotó: Action Images)
A házigazda Brazília 3–0-s győzelemmel mutatkozott be a Konföderációs Kupa nyitó mérkőzésén Japán ellen. A fölényes siker ellenére Luiz Felipe Scolari kapitány úgy véli, óriási hiba lenne csapatától, ha elbizakodottá tenné ez az eredmény.



„Ami a leginkább tetszett, az az eredmény. Ha tovább tudunk fejlődni taktikailag, és a játékosok megküzdenek a kritikákkal is, akkor nagyszerű csapat lehetünk. Fejlődni fogunk” – ígérte Luiz Felipe Scolari.

A szövetségi kapitány kiemelte Neymart, aki szerinte kiválóan válaszolt a rá nehezedő hatalmas nyomásra. „Vannak olyan meccsek, amikor nem neki kellene lenni a legjobbnak, Neymar mégis sztár. Ő jelenti a különbséget a csapatok között, és mindig is ő fogja” – mondta a nyáron a Barcelonába igazoló 21 éves támadóról a szakember, aki már a 3. percben megadta a nyitó meccs alaphangját.

„Remek érzés betalálni. Még fejleszteni kell a játékomat, és a csapatnak is jobb együttműködésre van szüksége. Örömmel tölt el, hogy a gólom győzelmi pályára állított minket – nyilatkozta a meccs után Neymar, aki a találatról is szívesen beszélt. – Egy villanás alatt történt. Fred levette a labdát és előkészítette, én nagyon eltaláltam, és szerencsére célt talált.”

A Konföderációs Kupán már Neymar viseli a brazilok legendás 10-es mezét, amit korábban többek között Pelé tett világhírűvé. A Santost elhagyó csillag arról beszélt, hogy nem ő választotta az új mezt. „A számnak nincs jelentősége, ami számít, az maga a brazil mez” – magyarázta.

Scolari arra is kitért, hogy ugyan csapata a legutóbbi két meccsét 3–0-ra megnyerte – a japánok előtt a franciákat is ilyen különbséggel győzte le –, a szerdai, Mexikó elleni fellépés előtt nem bízhatják el magukat.

„Figyelmesnek kell lennünk a Mexikó elleni meccs előtt, és mindenképp venni kell a következő akadályt, hogy bejussunk az elődöntőbe. A mexikóiak megnehezítették már az elmúlt években az életünket” – figyelmeztetett a fortalezai meccs előtt a kapitány.

A legutóbbi emlékezetes alkalom, amikor Mexikó legyőzte Brazíliát, a londoni olimpia döntője volt, ott 2–1-re nyertek a közép-amerikaiak. Mexikó ma este 21 órakor Olaszország ellen mutatkozik be a Konföderációs Kupán Rio de Janeiróban.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA
A-CSOPORT
BRAZÍLIA–JAPÁN 3–0 (Neymar 3., Paulinho 48., Jo 93.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik