Löw Podolskival, Klinsmann a kevés helyzettel volt elégedetlen - nyilatkozatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 22:04
null
Joachim Löw (jobbra) és Jürgen Klinsmann csapata is bejutott a legjobb 16 közé (Fotó: Action Images)
Németország legyőzte az Egyesült Államokat 1–0-ra, de mindkét csapat továbbjutott. Búcsúzott ellenben a 2–1-re nyerő Portugália, valamint a tőle kikapó Ghána.

 

1974-ben az NSZK Lengyelországot győzte le 1–0-ra özönvízszerű esőben, 2014-ben pedig az Egyesült Államokat. A két mérkőzés közötti hasonlóság, hogy mindkét meccsen Müller volt a gólszerző: 40 éve Gerd, most Thomas.

„Tulajdonképpen szép gólt szereztem. A labda pont a lábam elé került. Minden egyes nap úgy készültem, mint egy őrült. Irányítottuk a játékot a nagyon jó erőkből álló amerikai csapat ellen. A legnagyobb sikerek viszont még előttük állnak” – mondta a német gólszerző, aki már kilenc vb-találatnál jár pályafutása során.

„Nem akartunk döntetlenre játszani, mert el szerettük volna kerülni a gyanúsítgatásokat. A Ghána elleni meccsel ellentétben ezúttal végig irányítottuk a játékot. Elégedett vagyok azzal, amit a csoportban elértünk, a hét pont szép teljesítmény” – értékelt Mats Hummels, a Nationalelf védője.

„A mérkőzés legvégéig nem hagytunk esélyt az ellenfélnek. Támadásban viszont sokat hibáztunk, az utolsó passzok nem igazán sikerültek. Khedirának egy kis pihenőt akartam adni, Podolski viszont nem találta a ritmust, ezért kellett a szünetben lecserélnem. A Lahm, Kroos, Schweinsteiger középpálya nagyon jó volt” – mondta Joachim Löw szövetségi kapitány.

A vesztes amerikai válogatott oldalán sem tapasztalhattunk szomorúságot.

„Óriási, hogy továbbjutottunk. Döntetlent szerettünk volna elérni, de támadásban túl keveset mutattunk. Sajnos nagyon kevés helyzetünk volt. Túléltük a csoportot, ám a folytatásban az kell, hogy többet legyen nálunk a labda. Sokkal többet tudunk annál, mint amit mutattunk” – nyilatkozta Jürgen Klinsmann, az Egyesült Államok német szövetségi kapitánya.

„Megcsináltuk! A tizenhat között vagyunk! Köszönjük a szurkolók támogatását” – áradozott Jermaine Jones a Twitteren.

A vb-től búcsúzó portugálok természetesen nem elégedettek.

„Megérdemeltük volna a győzelmet, mint ahogyan Ghána is megérdemelte volna – így a mérkőzés után a portugál szövetségi kapitány, Paulo Bento. – Természetesen elégedetlen vagyok a szereplésünkkel, bár tovább is juthattunk volna, ha első gólunkat további találatok követik. Túl nagy sebet ejtett rajtunk az első mérkőzés, ez nagyon negatívan érintett minket, de a másik két találkozót pozitívan értékelem. Ma a második félidőben nagyon nem ment nekünk, pedig Ghána éppen az első félidőben volt veszélyesebb. Több helyzetet alakítottunk ki azonban, így megérdemeltük volna a továbbjutást. A torna után ki kell elemeznünk, mit rontottunk el a németek és az amerikaiak ellen. Hogy lemondok-e? Nem vagyok őrült, hogy meggondoljam magam huszonnégy óra alatt, már tegnap megmondtam, hogy nem távozok.”

„Ilyen a futball, kiestünk, de mindannyian, játékosok, edzők és vezetők is büszkék vagyunk arra, hogy képviselhettük a nemzetet a válogatottban – nyilatkozta Bruno Alves a mérkőzés után. – Mindent beleadtunk most is, de mások kezében volt már a sorsunk. A maximumot nyújtottuk, ezt kell folytatnunk a továbbiakban is.”

„Sok helyzetünk volt, de nem használtuk ki azokat – morgott a mérkőzés után a találkozót fegyelmezetten végigbekkelő Pepe. – A végsőkig harcoltunk. Hibáink miatt kell távoznunk a világbajnokságról, ebből tanulnunk kell. Csak gratulálhatunk az amerikaiaknak és a németeknek. Nem mi voltunk a csoport esélyesei, de meglettek volna a fegyvereink ahhoz, hogy továbbmenjünk. Fel kell emelnünk a fejünket és menni előre.”

„Jó kis mérkőzés volt, győznünk kellett volna nagyobb különbséggel, és meg is tehettük volna ezt – kesergett a több helyzetet elpuskázó Cristiano Ronaldo. – Túl sok lehetőséget pazaroltunk el, három gólt szerezhettünk volna még. Tudtuk, hogy legalább négyig el kell jutnunk, mindent meg is tettünk ezért, higgyék el, de nem volt ez olyan könnyű mérkőzés, mint ahogyan az kintről esetleg látszódott. Messze voltunk a legjobb formánktól, mégis továbbjuthattunk volna. Ennél talán többet érdemeltünk volna ezen a világbajnokságon, de nem kell leszegett fejjel hazatérnünk. Ennél jobban nem tudtunk most futballozni.”

„Nyilvánvaló, hogy nem ilyen vébét akartunk, örömet szerettünk volna szerezni a portugál népnek. A csapat jó játékosokból áll, összetartó a gárda, nincs széthúzás, fejlődőképesek vagyunk még mindig. Még keményebben kell dolgoznunk, hogy jobbá váljunk a következő tornákra. Nem Bento hibája a mostani kudarc, jó munkát végzett, csak balszerencsések voltunk az első meccsen” – így a Manchester United szélsője, Nani.

„Nem hiszem, hogy hatással lett volna a mérkőzésre az azt megelőző botrány – préselt ki magából két mondatot a ghánai mester, Kwesi Appiah. – Megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki őket."

VB 2014
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ

VB 2014
G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
EGYESÜLT ÁLLAMOK–NÉMETORSZÁG 0–1 (0–0)
Recife, Arena Pernambuco, 41 876 néző. Vezeti: Irmatov (üzbég)
Egyesült Államok: Howard – F. Johnson, Gonzalez, Besler, Beasley – Beckerman, J. Jones – Zusi (Yedlin, 84.), Bradley, Davis (Bedoya, 59.) – Dempsey. Szövetségi kapitány: Jürgen Klinsmann
Németország: Neuer – J. Boateng, Mertesacker, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger (Götze, 76.), Lahm, Kroos – Özil (Schürrle, 89.), Th. Müller, Podolski (Klose, 46.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Th. Müller (55.)

PORTUGÁLIA–GHÁNA 2–1 (1–0)
Brazíliaváros, Estadio Nacional Mané Garrincha, 67 540 néző. Vezette: Sukralla (bahreini)
PORTUGÁLIA:
Beto (Eduardo, 89.) – Joao Pereira (Varela, 61.), Pepe, Bruno Alves, Miguel Veloso – William Carvalho, Rúben Amorim – Nani, Joao Moutinho, Cristiano Ronaldo – Éder (Vieirinha, 69.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento
GHÁNA: Dauda – Afful, Mensah, Boye, K. Asamoah – Agyemang-Badu, Rabiu (Acquah, 76.) – Atsu, Waris (J. Ayew, 71.), A. Ayew (Wakaso Mubarak, 82.) – Gyan. Szövetségi kapitány: Akwasi Appiah
Gólszerző: Boye (31. – öngól), Cristiano Ronaldo (80.), ill. Gyan (57.)

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Németország
3
2
1

7–2 +5
7
2. Egyesült Államok
3
11
1
4–4 0
4
3. Portugália 3 1 1 1 4–7 –3 4
4. Ghána 3 1 2 4–6 –2 1

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik