Lengyelország: Az nem lengyel, aki nem beszéli a nyelvet - Boniek

Vágólapra másolva!
2013.03.19. 14:11
A Lengyel Labdarúgó-szövetség (PZPN) elnöke, Zbigniew Boniek kijelentette: a jövőben nem szerepelhet hazája nemzeti tizenegyében olyan játékos, aki nem beszéli a lengyel nyelvet.

„Az nem lengyel, aki nem beszél lengyelül” – nyilatkozta Boniek, majd hozzátette: a döntés nem érvényes visszamenőleg, így az nem vonatkozik a lengyel felmenőkkel rendelkező, ám honosított Ludovic Obraniakra, Damien Perquis-re és a többiekre. Boniek szerint a jelenlegi lengyel válogatott nagyon ígéretes, de sokkal jobban kell hinniük a saját tudásukban.

A 2012-es hazai rendezésű Európa-bajnokságon több, külföldről érkező, csak részben lengyel szülőkkel rendelkező futballista kapott helyett a lengyel válogatottban, többek között a Németországból hazatérő Sebastian Boenisch, illetve a francia anyanyelvű Perquis és Obraniak. Korábban pedig a nigériai származású Emmanuel Olisadebe volt a lengyel válogatott meghatározó játékosa: 2000 és 2004 között huszonöt mérkőzésen tizenegy találatot szerzett és ezzel abszolút közönségkedvenc lett Lengyelországban. Olisadebe idén januárban vonult vissza a görög másodosztályú Veriától.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik