Konföd. Kupa: a spanyolok perre készülnek becsületsértésért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.26. 09:58
null
A spanyol válogatott tagjai eközben a tengerparton pihentek (Fotó: as.com)
Perre készülnek a Konföderációs Kupán szereplő spanyol labdarúgó-válogatott tagjai, miután hétfőn a brazil sajtóban, konkrétan az O Globóban arra való utalás jelent meg, hogy nem hotelszarkák loptak el tőlük ezer eurót a recifei szálloda külön nekik fenntartott lakrészéből, hanem azok a lányok, akiket az esti mulatozás után éppen közülük néhányan hívtak oda.

 

Amint arról hétfőn beszámoltunk: a hajnali egyig tartó közös buli után hat személy – akkor még öt játékosról plusz egy stábtagról írtak, most már hat futballistáról – vetkőzős pókerre hívta meg a szórakoztatásukra érkezett táncos lányok közül ötöt, utóbbiak aztán csak reggel távoztak. Az ezer euróval, amit nem adtak nekik, mégis elvittek. Állítólag a spanyolok ezért nem tettek hivatalosan feljelentést. Persze a hotel sem örült túlságoson, amikor napvilágot látott az eset. Főként, hogy a besurranás miatt az ő biztonsági rendszerük, megbízhatóságuk vált erősen kérdésessé, rossz hírét keltve a szállodának és az országnak.

A spanyol szövetség az eset kapcsán közleményt adott ki, amelyben tagadta a brazil sajtó által tényként közölt híreket, és felháborodásának adott hangot, amiért aláássák a spanyol válogatott tagjainak tisztességét. Mint kiegészítették: panaszt pedig azért nem tettek hivatalosan, mert nem akarták ezzel kellemetlen helyzetbe hozni a FIFA-t és a brazil vendéglátókat sem. Elmondásuk szerint a hotel videói által készített felvételek is megnézheti bárki, azokon nem lát majd spanyol szállodai szobába lopózó szambatáncosokat.

A spanyol sajtó eközben már összeesküvés elméleteket is gyárt: szerintük éppen a nemzetközi szövetség egyes tagja(i) lehet(nek) a sztori mögött, ezzel próbálják meg palástolni a közbiztonsági problémákat. Bár ez eltörpül az ország egészében lévő tüntetések mellett, mindez egy évvel a világbajnoki, három évvel az olimpiai rendezés előtt nem túl jó képet fest a brazil közbiztonságról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik