Klose: Müller feleannyi meccsen szerzett 68 gólt, mint én

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.07. 15:30
null
Miroslav Klose – Gerd Müllerrel egyetemben – minden idők legeredményesebb játékosa a német válogatottban (Fotó: Action Images)
A pénteken lejátszott világbajnoki selejtezőket követően – ahogy az ilyenkor lenni szokott – a főszereplők a sajtó rendelkezésére álltak. Az észtek otthonában 2–2-es döntetlent elérő hollandok támadója, Robin van Persie szerint „a fiú, aki két gólt szerzett, jól játszott” a hazaiaknál, míg Cristiano Ronaldo nyolc esztendeje elhunyt édesapjának ajánlja a portugál válogatott győzelmét. A német válogatott mindenkori góllövőlistáján Gerd Müllert utolérő Miroslav Klose talán a kelleténél is szerényebben értékelt, míg Vicente del Bosque szerint nem probléma, hogy Iker Casillas a Real Madridban egyelőre nem kap állandó játéklehetőséget.

Betalált az osztrákok kapujába, így megszerezte 68. gólját a német válogatottban Miroslav Klose, aki ezzel beállította Gerd Müller rekordját. A Lazio csatára azonban ezúttal sem esett át a ló másik oldalára, végtelenül szerényen értékelt a lefújás után.

„Thomas Müllernek igaza van, a gólom ötven százalékban az ő érdeme – emlékezett meg gólpasszt adó csapattársáról a 35 esztendős támadó. – Huszonöt százalék az osztrák védelem számlájára írható, míg huszonöt százalék az én érdemem.”

„Ami Gerd Müllert illeti: jobb volt, mint én. Feleannyi meccsen szerezte a 68 gólját” – mondta Klose, akinek 127 mérkőzésre volt szüksége a rekordbeállításhoz, míg elődje 62 találkozót játszott címeres mezben.


Germany vs Austria 3-0 Highlights by greekgoalsellas

A holland válogatott Robin van Persie 94. percben szerzett tizenegyesgóljával mentett pontot Észtországban. A Manchester United csatára a kétgólos Konstantin Vassiljevet méltatta, bár a nevét nem tudta megjegyezni.

„Ki számított erre az eredményre? Ez a jó a fociban. Sajnálatos, hogy nem nyertünk, de ez a labdarúgás része. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk. Mindenki azt hitte, hogy könnyű dolgunk lesz, de az észt fiatalok alkalmasak feladatuk megoldására. A fiú, aki két gólt lőtt, nagyon jó teljesítményt nyújtott” – nyilatkozta Van Persie.

A portugál nemzeti együttes a triplázó Cristiano Ronaldo vezérletével 4–2-re győzött Észak-Írország vendégeként. A Real Madrid klasszisa – aki egyébként a brazilok elleni előkészületi találkozót kihagyja – már 43 gólnál jár a válogatottban, így négy találatra megközelítette a mindenkori góllövőlista élén álló Pauletát. A 28 esztendős csatár azonban nem foglalkozott a közelgő csúcsdöntéssel.

„A győzelmet édesapámnak szeretném ajánlani, aki nyolc éve hagyott itt bennünket” – utalt Twitter-bejegyzésében az alkoholproblémák miatt elhunyt apjára Ronaldo.

Iker Casillas pályafutása során 150. alkalommal ölthette magára a spanyol válogatott címeres mezét, így utolérte a mindenkori örökranglistán a németek egykori klasszisát, Lothar Matthäust.

A világ- és Európa-bajnok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque szerint a nemzeti csapat számára nem okoz gondot, hogy Casillas a Real Madridban nem jut állandó játéklehetőséghez.

A szezon ezen szakaszában nem jelent problémát, hogy Iker nem játszott. Az előszezonban pályára lépett, az edzéseinken pedig kiváló munkát végzett. Meglátjuk, hogy a jövőben mi fog történni – nyilatkozta a 62 esztendős szakember. – Kötelesek vagyunk emlékezni bizonyos dolgokra, amelyeket nem tudunk elfelejteni. Voltak nehéz pillanataink, amikor Iker rengeteget segített nekünk.

A selección előnye két fordulóval a selejtezősorozat vége előtt három pont a I-csoport második helyén álló Franciaországgal szemben. Casillasékra még a Fehéroroszország és a Grúzia elleni haza mérkőzés vár.

Nem akármilyen karriert futott be (eddig) az angol válogatottban Rickie Lambert, a Southampton csatára, aki második fellépésén második gólját szerezte a nemzeti csapatban, és a hiányzók miatt szinte biztos, hogy az Ukrajna elleni keddi selejtezőn is kezdőként kap lehetőséget.

„Szeretnék valami különlegeset mutatni a menedzsernek. A legjobb érzés a világon, ha gólt szerzek az angol válogatottban” – nyilatkozta Lambert.

Roy Hodgson egyébként a csatár elmondása szerint gondterheltnek tűnt, amikor kiderült, hogy Wayne Rooney és Daniel Sturridge sem tudja vállalni a játékot a moldovaiak ellen, sőt az ukránok ellen már az eltiltott Danny Welbeckre sem számíthat a szakember.

„Láttam, hogy a mester akkor is csalódott, amikor Welbeck betalált. Megpróbáltam elmondani neki, hogy ne aggódjon” – tette hozzá a hidegvérű Lambert.


England 4-0 Moldova (Highlights) 06... by ourmatch

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik