Franciaország: OM-injekció a gólképtelen válogatottnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 14:37
André-Pierre Gignac, az idényt kiválóan kezdő Marseille-támadó is meghívót kapott Didier Deschamps szövetségi kapitánytól a francia labdarúgó-válogatott következő két világbajnoki selejtezőjére – derült ki a csütörtök kora délutáni kerethirdetéskor.

A francia válogatott március vége óta lejátszott négy meccsén nem szerzett gólt (Spanyolország 0–1; Uruguay 0–1; Brazília 0–3; Belgium 0–0), így várható volt, hogy a befejezésekre szakosodott Karim Benzema és Olivier Giroud mellé erősítés érkezik.

A francia sportsajtót nem érte váratlanul a három éve mellőzött Gignac meghívása, hiszen a Marseille támadója az eddig lejátszott három bajnoki fordulóban rendre a kapuba talált, és korábban együtt dolgozott Deschamps-pal az OM-nél – jól ismerik egymást, noha viszonyuk nem is volt mindig felhőtlen. A 27 éves Gignac 16 válogatott meccsén négy gólt szerzett.

Franciaország Grúzia (szeptember 6.) és Fehéroroszország (szeptember 10.) ellen lép pályára, egyaránt idegenben, és reális célja már csak a második hely elérése lehet az I-csoportot vezető Spanyolország mögött.

Tagja a keretnek Samir Nasri és Eric Abidal is, sőt az első szeptemberi vb-selejtezőn az eltiltását töltő Blaise Matuidi és Paul Pogba is útra kel Kelet-Európa felé – miattuk bővebb a keret a szokásosnál.

A FRANCIA KERET
Kapusok:
Mickaël Landreau (Bastia), Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marseille)
Védők: Eric Abidal (Monaco), Gaël Clichy (Manchester City), Mathieu Debuchy (Newcastle), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Eliaquim Mangala (Porto), Adil Rami (Valencia), Bacary Sagna (Arsenal)
Középpályások: Etienne Capoue (Tottenham), Clément Grenier (Lyon), Josuha Guilavogui (Saint-Etienne), Geoffrey Kondogbia (Sevilla), Blaise Matuidi (PSG), Paul Pogba (Juventus), Moussa Sissoko (Newcastle)
Csatárok: Karim Benzema (Real Madrid), André-Pierre Gignac (Marseille), Olivier Giroud (Arsenal), Samir Nasri (Manchester City), Dimitri Payet (Marseille), Franck Ribéry (Bayern München), Mathieu Valbuena (Marseille)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik