Felkészülés: Scolari Neymarra vár, bevetheti Hulkot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.12. 07:09
null
Scolari még nem tudja, számolhat-e a Barcelona klasszisával Dél-Korea ellen (Fotó: Reuters)
A szöuli Világbajnoki Stadionban Dél-Korea együttese Brazíliát fogadja ma felkészülési labdarúgó-mérkőzésen. Luiz Felipe Scolari brazil szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, hogy számolhat-e a csípősérülést szenvedő Neymarral.

Dél-Korea és Brazília válogatottja is ott lesz a 2014-es világbajnokságon, előbbi az ázsiai kvalifikációs végjáték A-csoportjának másodikjaként, utóbbi házigazdaként lesz jelen az eseményen. Mindkét együttes a célegyenesben váltott szakvezetőt: „itt” a 136 szerepléssel hazai válogatottsági rekorder, egyben helyi legenda, Hong Mjung Bo, „ott” a bevezetőben említett Scolari került a csapat élére röviddel a vb előtt (Felipao tavaly november végén, kollégája viszont csak idén júniusban).

Bo eddig messze nem sikeres, Dél-Korea hat meccset játszott az irányítása alatt, és három gól nélküli döntetlen mellett két (2–1-es) vereséget és egy (4–1-es) győzelmet könyvelhetett el. A szombati találkozónak sem a dél-koreaiak az esélyesei, még akkor sem, ha Neymar, az ötszörös világbajnok, friss Konföderációs Kupa-győztes alakulat első számú csillaga esetleg kihagyja a kilencven percet.

A Barcelona 21 éves támadója Hernanesszel ütközött a csütörtöki edzésen, és olyan szerencsétlenül ért földet, hogy nem tudta folytatni a tréninget. Ha nem épül fel, Hulk, a Zenit csatára helyettesítheti.

Brazília kedden Zambia ellen lép pályára Pekingben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Dél-Korea–Brazília
Szöul

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik