Dani Alvesék marhaszíves Adidas-reklámja kiakasztotta az állatvédőket – képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.03. 15:17
null
Dani Alves, Arjen Robben, Diego Costa (forrás: Adidas)
A brazíliai futball-világbajnokságra új reklámkampánnyal rukkolt elő az Adidas. A céghez szerződött futballisták azt mutatják, hogy a szívüket is kiteszik országukért a vb-n. Ám egyes állatvédők szerint az a gond, hogy nem a sajátjukat, hanem marhákét...

Dani Alves, Arjen Robben, Diego Costa, Lukas Podolski és Nani pózol a reklámképeken, némelyikük félmeztelenül. A kezükben pedig marhaszívet tartanak, mi mást? Az állatvédők egy része szerint ez fölösleges húzás volt, ráadásul értelmetlen is.

A „Négy mancs” német állatvédő szervezet szóvivője így nyilatkozott:

„Azt mondja a reklámban Podolski, hogy a szívét adja a csapatért. De ez nem az ő szíve, igaz? Ez egy ártatlan állatnak a szíve. Ha ez valami jópofa PR-fogás akart lenni, akkor alaposan célt tévesztett. Elég szomorú, hogy az állatokat levágják a húsukért, de hogy még a véres szívükkel is parádéznak, az már aligha lehet üdvözlendő reklám egy sportszergyártónak.”

Podolski a reklámban szívvel a kezében (forrás: Adidas)
Podolski a reklámban szívvel a kezében (forrás: Adidas)

Podolski szerint az állatvédők túloznak.

„Én nem találom undorítónak. Annyit akar kifejezni, hogy a szívemet adom a világbajnokság megnyeréséért. Én is és a csapat is mindent ki fog adni magából Németországért.”

Ettől még műanyagból is megcsinálhatták volna a reklámosok a szíveket, ha nagyon akarják…

Nani a szívvel (forrás: Adidas)
Nani a szívvel (forrás: Adidas)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik