Balotelli: Túl sok lehetőséget puskáztam el

Vágólapra másolva!
2013.03.22. 10:18
null
„Mamma mia, megint mit műveltem!” – Balotellit köszönti az első olasz gól szerzője, De Rossi (fotó: Reuters)
Az olasz labdarúgó-válogatott színvonalas felkészülési mérkőzésen 2–2-es döntetlenre végzett Genfben Brazíliával. A találkozó után Luiz Felipe Scolari, a brazil válogatott kapitánya a rivális szakmai vezetőjéhez, Cesare Prandellihez hasonlóan pozitívnak értékelte saját csapata teljesítményét.

 

„Nagyszerű mérkőzést játszottunk, az egyik legjobbat, amióta én vagyok a szövetségi kapitány – nyilatkozta a lefújás után Cesare Prandelli, aki tavaly nyáron Eb-ezüstéremig vezette az olasz válogatottat. – Harminc perc után rögtön két gólt is kaptunk, és úgy tűnt, számunkra vége a meccsnek, de a folytatás remek volt, sok értékes megmozdulással. A négy-három-hármas formációval sikerült növelni az iramot, egy az egy elleni helyzeteket kialakítani, de még sokat kell gyakorolni.”

„Most az a fontos, hogy keddre, a Málta elleni selejtezőre energiát gyűjtsünk, mert három fontos pont a tét. Cerci és De Sciglio még fiatalok, megfelelő személyiséggel és technikai tudással, az első félidőben pedig Giaccherini volt a legjobb a pályán. Balotelli megkapta a lehetőséget, és szép gólt szerzett. Az első gondolata mindig a csapat volt a pályán, ez egy nagy bajnoknak az erénye. Balotelliben rengeteg potenciál van, a világ legjobb öt játékosa közé érhet, ezt a munkát kell folytatnia” – értékelte csapatát az olasz kapitány.

kerdes=Ön szerint igaza van Prandellinek? Lesz Balotelliből Aranylabda-jelölt?|opcio1=Igen.|opcio2=Nem.|
nso_uj_valaszto_szavazas
Szavazás

Ön szerint igaza van Prandellinek? Lesz Balotelliből Aranylabda-jelölt?

Igen. Nem.

mceBlockPasteEnd

 

„Hogy hányas osztályzatot adnék magamnak tízes skálán? Hatost. Túl sok lehetőséget puskáztam el a kapu előtt” – nyilatkozta Balotelli, akit mindössze néhány szóra tudott megállítani az olasz média, ám elmondta még, hogy szerinte Neymar nagyon jó teljesítményt nyújtott, és jól érezte magát a 4–3–3-as felállásban is.

„Brazília ellen még sohasem játszottunk ilyen jól. Az eredménytől függetlenül az első félidőben is jók voltunk. Ebben a szezonban már négy gólt szereztem a válogatott mezében, miközben a Romában még nem találtam be, mindig megtiszteltetés a squadra azzurrában pályára lépni” – nyilatkozta az első olasz gól szerzője, Daniele De Rossi. A középpályás a második félidőben ütközött Gianluigi Buffonnal, Prandelli a hajrában le is cserélte, de nincs nagy baj: „A combomban volt egy hirtelen fájdalom. Ütköztem Gigi térdével, semmi súlyos, de kellemetlen” – mondta De Rossi.

Az olasz válogatott két újoncot is avatott az összecsapáson: Mattia De Sciglio (Milan) és Alessio Cerci (Torino) is ezen az összecsapáson debütált, előbbi ráadásul kezdőként. A Milan 20 éves védője nem nyújtott hibátlan teljesítményt, de nem is volt könnyű dolga: legtöbbször Dani Alvessel kellett szembenéznie a találkozón, és Prandelli elégedett volt a teljesítményével az összecsapás után.

„Azt hiszem, hogy van mit javítani a védekezésen, pedig próbáltam nagyon figyelni. Támadásban csak néhány alkalommal értem fel a keresztlabdákra, de többségében inkább a középső embereket próbáltuk játékba hozni. Nehéz volt a dolgom, mert Dani Alves nagy játékos, aki az elmúlt években már rengetegszer bizonyított. Egyébként csodálatos a keretünk, mindenki nagyon kedvesen fogadott, a mestertől pedig sok hasznos információt kaptam a héten, de a játékosok mindenben segítették a beilleszkedésem” – mondta a milánói futballista.

A brazil kapitány, Luiz Felipe Scolari annak ellenére nem tűnt elégedetlennek az eredménnyel és a csapatjátékkal, hogy nem sikerült megtartani a kétgólos előnyt. „Több volt ez, mint egy nagy előrelépés. Fontos tudni, hogy ez még csak a második meccsünk volt, az elsőn még azt sem tudtuk, hogy igazából miként akarunk játszani. Tetszett az előadásunk, a két kapott gól ellenére” – értékelt a selecao kapitánya, akinek a visszatérése óta – az angolok elleni vereség (2–1) után – ez volt a második meccse a brazil kispadon.

„Általánosságban jó volt a meccs, különösen taktikai aspektusból. A játék hullámzása ellenére a csapat fejlődést mutatott. Még nem állunk készen, de ezen az úton kell továbbhaladni. Kaptunk két gólt, de nem vesztettük el a kontrollt, és játszottuk a játékunkat. A kapott gólok furcsák voltak, de elégedett vagyok.”

„Az oroszok ellen lesz néhány változás, kettő vagy három legfeljebb, de a játékrendszer hasonló lesz. Danténak azért szavaztam bizalmat, mert rendszeresen játszik, míg Thiago Silva a sérülése óta mindössze kétszer lépett pályára, de Oroszország ellen már kezdeni fog” – utalt előre a hétfői, londoni mérkőzésre Scolari.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

OLASZORSZÁG–BRAZÍLIA
2–2 (0–2)
Genf,
Stade de Geneve. Vezette: Studer (svájci)
OLASZORSZÁG: Buffon – Maggio, Bonucci, Barzagli, De Sciglio (Antonelli, 74.) – De Rossi (Diamanti, 81.), Pirlo (Cerci, a szünetben), Montolivo – Giaccherini (Poli, 67.), Balotelli (Gilardino, 83.), Osvaldo (El Shaarawy, a szünetben). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
BRAZÍLIA: Júlio César – Dani Alves, David Luiz, Dante, Filipe Luís (Marcelo, 77.) – Hernanes (Luiz Gustavo, 91.), Fernando, Oscar (Kaká, 62.) – Hulk (Jean, 85.), Fred (Diego Costa, 72.), Neymar. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
Gólszerző: De Rossi (53.), Balotelli (57.), ill. Fred (33.), Oscar (42.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik