Nem szent, de nem is ezért szeretik: Rooney és a hét főbűn

Vágólapra másolva!
2014.06.04. 17:49
null
Wayne Rooney nem szent ember – de nem is ezért szeretik az angolok (Fotó: nevercaptainnickybutt.com)
Valóságos kis izomgolyó, aki az utolsó leheletéig küzd. Lehet szeretni vagy sem, de tagadhatatlan, hogy Wayne Rooney kiváló labdarúgó, aki miatt az angolok a látványosan gyengülő keret ellenére még mindig tudnak bízni abban, hogy „na, majd most végre összejön!” Hibája persze neki is van, mint minden embernek, talán a nagy átlagnál egy kicsit több is. Főbb balhéit, botrányait ezúttal a hét főbűn szerint igyekeztünk csoportosítani – egy kis átfedéssel. Vb-ászvadász-sorozatunk negyedik része következik.

 

 


Kevélység

A hajas babává válás útján
A hajas babává válás útján

Hiúságban – amely sokszor a kevélység forrása – nem szenved hiányt a nagyszerű csatár, az már egyszer biztos. Wayne villámgyorsan elkezdett kopaszodni, ezt megelégelve pedig lépésre szánta el magát.

Először 2011 júniusában látogatta meg a Harley Streeten lévő hajklinikát, ahol beültetést végeztek el rajta, két évvel később pedig ugyanide tért vissza a második beavatkozásra. A 2012-es Eb-n már dús fürtökkel a kobakján lőtt győztes gólt Ukrajnának. És azóta hajas babaként ontja a gólokat.

Fösvénység

Van, amikor valaki a világ minden kincsét birtokolja, mégsem elégedett, és a még jobb módúaknál is jobban szeretne élni. Rooney esetében rögvest két alkalomról is beszélhetünk. Hogy a mai világban a kapzsiságról mennyire érdemes sportolók/csapattulajdonosok esetében beszélni, az persze már más kérdés, de tény, hogy a kiváló játékos számos MU-szurkoló nemtetszését váltotta ki 2010 őszén, amikor még a rivális Manchester Cityhez való átigazolás is lehetséges opciónak tűnt. Végül aztán maradt, öt évre szóló, heti cirka 200 ezer fontos szerződést aláfirkantva. Tavaly nyáron ismét távozási szándékát jelentette be, de februárban azért egy 300 ezer fontos heti gázsival csak röghöz lehetett kötni 2019-ig (vagy a következő mehetnékéig).

Bujaság

Na, ebben sem kispályás az emberünk. 2008-ban, hatévnyi együtt járást követően házasodott össze középiskolai szerelmével, Coleen McLoughlinnal, majd kiderült, hogy 2004-ben prostituáltak szolgálatait vette igénybe. „Fiatal és hülye voltam. Akkor történt, amikor még nagyon fiatal és éretlen voltam, még mielőtt végleg megállapodtam volna Coleen mellett” – emlékezett vissza az esetre később a támadó.

Nagyon szép gondolatsor, de aztán 2010 szeptemberében robbant az újabb szexbotrány. A támadóról ugyanis szárnyra kapott a hír, hogy nem a 2004-es alkalom volt az utolsó félrelépése, hanem Coleen terhessége során (többször is) igénybe vette egy bizonyos Jenny Thompson szolgáltatásait – akadt olyan alkalom, amely során 400 ezer forintnak megfelelő összeget hagyott ott az örömlánynál.

Tegyük gyorsan hozzá, minden korábbi probléma után rendezték kapcsolatukat Coleennal, és azóta is együtt vannak, immár két fiúgyermek (Kai és Klay) áldásával.

Irigység

A Manchester United támadója 2008-ban bevallotta, irigy volt Steven Gerrardra 2005-ben, amikor a Liverpoollal megnyerte a Bajnokok Ligáját. A korábban az Evertonban futballozó csatár elmondta, gyerekkorában a liverpooli kékeknek szurkolt, így nem meglepő, hogy nem drukkolt a városi riválisnak a BL-ben.

„Nem volt könnyű számomra azt látni, hogy Steven Gerrard kezében van a Bajnokok Ligája-serleg” – mondta a csatár a Liverpool Milan fölött aratott győzelméről a döntőben, amikor Gerrard 3–0-s hátrány után rúgott gólt, és még két találatban játszott kulcsszerepet, majd csapata tizenegyesekkel diadalmaskodott.

„Tudom, hogy jót tett labdarúgásunknak a »vörösök« sikere, és az is mutatja a Premier League erősségét, hogy az idén négy angol csapat jutott be a negyeddöntőkbe, de gyerekkoromban az Everton szurkolója voltam, így természetes, hogy nem drukkoltam a Liverpoolnak a BL-ben” – mondta az Evertonból 2004-ben a Manchester Unitedba igazoló futballista.

Torkosság

A labdarúgásban a szó szerint értelmezett (lásd majd a fösvénységnél) torkosság kifejezetten nagy problémának számít, hiszen közvetlenül befolyásolja a játékosok erőnlétét is. Az Evertonnál töltött időszaka alatt David Moyesnak több alkalommal is volt problémája Rooneyval az étkezési szokásai miatt, míg Sir Alex Ferguson irányítása alatt „csak” a 2012–2013-as idény talán legfontosabb mérkőzésén, a Real Madrid elleni BL-visszavágón szorult a kispadra gyenge fittségi állapota miatt, ami visszavezethető a mértéktelen táplálkozásra.

Harag


Hát ennél „testhezállóbbat” ha akarnánk, sem tudnánk találni a derék Wayne esetében. Káromkodások, balhék – volt itt minden, mint a búcsúban.

Néha nehezen fogja vissza indulatait (Fotó: Action Images)
Néha nehezen fogja vissza indulatait (Fotó: Action Images)

A dél-afrikai világbajnokság nem indult túl erősen az angolok számára, az Algéria elleni vérszegény 0–0 után pedig a szurkolók hangot is adtak nemtetszésüknek. Persze Rooney sem hagyta szó nélkül, és a „Jó látni, hogy a saját úgynevezett szurkolóid fütyülnek ki…” megjegyzését egy kamerába káromkodással megtoldotta. Mondjuk másnap egyből bocsánatkéréssel indított.

Ezt is felül tudta múlni 2011 áprilisában. Akkor a West Ham ellen csereként beállva szerzett mesterhármast, így csapata kétgólos hátrányból megnyerte a mérkőzést. Rooney azonban a szerződési mizériájából keletkező nagy feszültség kirobbanásaként a harmadik találata után egy szolid „fuckot” eresztett meg a kamerába.

Ennek következtében a támadó egyrészt kétmérkőzéses eltiltást kapott, másrészt a Coca-Cola felbontotta szponzorációs szerződését a labdarúgóval. Szintén ezt az esetet követte a Sky televíziós csatorna válasza is, és egy csapásra véget ért a Street Striker sorozat, amelyben Rooney tehetséges, de szerény lehetőségekkel bíró gyerekek karrierjét segített beindítani.

A 2011-es Glastonbury fesztivált sem sikerült gond nélkül lehoznia hősünknek, beszámolók szerint két óra leforgása alatt három bunyóba keveredett bele, igaz, a könnyűzenei rendezvény után olyan hangok is voltak, hogy csak békíteni szeretett volna.

Jóra való restség

A jó szereplés titka az alapos felkészülés
A jó szereplés titka az alapos felkészülés

Bár kezdetleges vadhajtásai után azért valamelyest komolyodni látszik a srác, azért néha-néha ő sem a megtestesült sportember mintaszobra. Persze, ki ne szeretne egy kicsit kikapcsolódni a nagy hajtást követően, de azért a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra talán jobban is fel lehetett volna készülni, mint a rulettasztal mellett, sörözgetve. Hogy az olyan, az imázsán nem sokat dobó akciókról már ne is beszéljünk, mint amikor 2010 nyarán egy bár mellett sokadszor dohányzáson kapták – miközben épp a szórakozóhelyiség oldalát vizelte le…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik