Vb 2010: Platini szerint Blanc lenne az ideális francia kapitány

Vágólapra másolva!
2010.04.28. 18:40
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) francia elnöke szerint Laurent Blanc, a Girondins Bordeaux vezetőedzője megfelelő személy lenne arra, hogy a világbajnokság után átvegye hazája válogatottjának irányítását Raymond Domenechtől.

„Laurent Blanc nagyon jó választás lenne. Aki futballistaként sikeres volt, annak nagyobb esélye van arra, hogy jó kapitány legyen" – jelentette ki Michel Platini abban az interjúban, amely a mértékadó Le Monde csütörtöki számában jelenik majd meg.

Az UEFA első embere hangsúlyozta: szerencsés, hogy az előre beharangozott kapitánycsere előkészületei diszkréten zajlanak, mert nem zavarják meg „sem a játékosok, sem Raymond" világbajnoki felkészülését. Hozzátette: a választás természetesen nem az ő tiszte.

Korábbi megszólalásai alkalmával honfitársainak nehéz vb-t jósoló Platini ebben az interjúban árnyaltabban – ezzel együtt egy kicsit csípősen – fogalmaz, mondván, a selejtező keservei immár nem számítanak:

„Emlékszem, a 2000-es Eb-re is nehezen jutottunk ki, aztán megnyertük. Tiszta lappal indulunk. A játékosok megfelelő állapotban lesznek. S ne feledjük, azok a futballisták, akik az idény közben nincsenek csúcsformában, vagy esetleg keveset játszanak, a világbajnokságon gyakran igen jól teljesítenek. Elnézve, hány ilyen játékosunk van, Franciaország igen erős lehet a világbajnokságon!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik