Vb 2010: Paraguay a Dortmund argentin gólvágójával erősíthet

Vágólapra másolva!
2010.04.09. 12:11
Lucas Barrios megkapta a paraguayi állampolgárságot, így elvileg az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy részt vehessen a labdarúgó-világbajnokságon „új hazája” színeiben.

A Borussia Dortmund 25 éves csatára Argentínában született, de anyai ágon paraguayi származású, erre alapozva pedig beadta az állampolgársági kérelmét, amelyet egy számára kedvező törvénymódosításnak köszönhetően elfogadtak.

A magának chilei és mexikói csapatokban hírnevet szerző Barrios a Bundesliga mostani szezonjában 28 mérkőzésen 15 gólt szerzett, s ezzel a góllövőlista negyedik helyén áll.

A paraguayi keretben már van két argentin származású játékos Nestor Ortigoza és a selejtezők során alapembernek számító Jonathan Santana személyében. Ha Gerardo Martino szövetségi kapitány – aki ugyancsak argentin – számít rá a világbajnokságon, akkor Paraguay akár dortmundi csatárduóval is rohamozhatja az ellenfelek kapuját, hiszen Nelson Haedo Valdez ugyancsak a BVB-t erősíti.

A sorozatban negyedik vb-részvételére készülő válogatottban nem lehet ott Salvador Cabanas, akit januárban fejbe lőttek, jó csatárokban azonban így sincs hiány, hiszen Valdez  – és most már Barrios – mellett Oscar Cardozóra (Benfica) és Roque Santa Cruzra (Manchester City) is számíthat Gerardo Martino.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik