Vb 2010: a szerbek bíznak Anticsban, de csökkenhet a fizetése

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 14:30
A Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) elnöke, Tomiszlav Karadzsics újságíróknak elmondta, nagy csalódás számára, hogy Szerbia nem jutott tovább a csoportjából, ugyanakkor a korai búcsú ellenére továbbra is bíznak Radomir Antics szövetségi kapitányban. Az elnök ugyanakkor utalt arra, elképzelhető, hogy csökkenteni fogják a szakember fizetését.

„Úgy gondolom, anyagi szempontból fiaskóként ért véget számunkra a világbajnokság, de szerencsére az eredményeket tekintve nem volt annyira katasztrofális a szereplésünk, mint az előző vb-n. Pedig Dél-Afrikában minden adott volt a jó szerepléshez, hiszen a szerb labdarúgás soha ennyire felkészülten nem utazott még el egy nagy versenyre" – idézi a szerb szövetség elnökét, Tomiszlav Karadzsicsot a vajdasági Magyar Szó.com internetes oldal.

„Kiváló játékosaink vannak, ám mivel két mérkőzést is a naivitásunk miatt veszítettünk el, így már a csoportküzdelmek után búcsúztunk. Nagyon sajnálom, elsősorban a játékosok miatt, akik egy jó eredmény által nagy elismerésben részesültek volna. Nagyon jó sorsolásunk volt: a nyolcaddöntőben az Egyesült Államok, utána Uruguay vagy Dél-Korea következett volna. Ez a három csapat közül egyik se jobb a szerb válogatottnál" – fogalmazott a sportvezető, aki elmondta, továbbra is bíznak Radomir Anticsban, de a korai vb-búcsú miatt felül kell vizsgálniuk a szövetség költségvetését.

„Ami a szakmát illeti, még mindig úgy gondolom, hogy Antics jó választás volt, hiszen kijutottunk a világbajnokságra, és a szerb labdarúgás fejlődése nem kérdőjelezhető meg. Persze a világbajnokságon történtek fölött nem fogunk csak úgy átsiklani: szakemberektől és a szakmai stáb tagjaitól is kérünk majd véleményt, s a szövetségi kapitány jelentését is várjuk. Még a világbajnokság előtt aláírtuk azt a szerződést, amely 2012-ig érvényes. Ez már életbe is lépett, ám figyelembe véve, hogy a világbajnokságon nem úgy szerepelt a csapat, amire számítottunk, s így egy jelentős összegtől esett el a szövetség, a kiadásainkat csökkenteni kell. Valamennyi költségünket figyelembe vesszük, természetesen a szakmára költött összegek is ide tartoznak. A szövetségi kapitánnyal aláírt szerződés a világbajnokságon való sikeres szereplésre és az abból származó bevételekre épült. Ez sajnos elmaradt. Leülünk majd, és beszélgetünk" – mondta sokat sejtetően Karadzsics.

Mint ismeretes, Szerbia utolsó helyen zárt a D-csoportban Németország, Ghána és Ausztrália mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik